Naar Amerika? Zorg dat je telefoon is opgeladen!

autohuur USA
© depositphotos.com / guynamedjames
© depositphotos.com / guynamedjames

Amsterdam, 7 juli 2014 – Amerika heeft de beveiligingsmaatregelen voor vliegtuigpassagiers weer iets verscherpt. Moest je je telefoon vroeger uitzetten als je in het vliegtuig stapte, nu moet je het ding juist áánzetten.

Vanaf 8 juli 2014 mag je alleen nog elektrische apparatuur in je handbagage meenemen op vluchten naar de Verenigde Staten als deze is opgeladen. Zijn de batterijen leeg, dan mag je telefoon of tablet niet mee het vliegtuig in en moet je deze achterlaten bij de security check. Naast bakken voor zakmessen, nagelschaartjes en flessen water komt er dan waarschijnlijk ook een bak waar je je iPhone of laptop in moet deponeren.

De extra controle plaats van de elektronische apparatuur in de handbagage vindt plaats op vliegvelden buiten de VS. Reizigers moeten hun apparatuur uit de beschermingshoes halen en aanzetten. Hierna mag je de elektronische apparatuur meenemen aan boord. De maatregel geldt voor alle elektronica met batterijen, zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers.

De extra controle vindt ook plaats op Schiphol, aan de gate, voor het boarden en geldt voor de ruim 30 dagelijkse rechtstreekse vluchten naar de Verenigde Staten. De luchthaven stelt naar eigen zeggen ,,alles in het werk om extra wachttijd te voorkomen”. Reizigers kunnen bij hun luchtvaartmaatschappij informeren hoe laat ze op de luchthaven aanwezig moeten zijn.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!