Vijf culinaire evenementen in Vlaanderen

Amsterdam, 11 juli 2014 – De Vlamingen houden van lekker eten en drinken, en dat willen ze vieren ook! Het mooie is dat Vlaanderen voor ons lekker dichtbij ligt. Daarom hier vijf culinaire evenementen en fietsroutes op een rij waarvoor je dit jaar naar de zuiderburen kunt afreizen.

Hapjetapje LeuvenHapje-Tapje
Leuven, 3 augustus 2014

Hapje-Tapje is een bekend zomers evenement voor fijnproevers en levensgenieters. Een culinair parcours met lekkere hapjes, drankjes en heel veel sfeer leidt je door de binnenstad van Leuven. Hapje Tapje knoopt ook dit jaar weer aan bij wat ondertussen een traditie is ge­worden: de smakelijke showcooking op de Grote Markt.

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX
Brussel, 11-14 september 2014

Van 11 tot en met 14 september 2014 strijkt het Brusselse restaurantfestival weer neer in het Ter Kamerenbos. Vier dagen lang komen restaurateurs uit de hele Brusselse regio, de wijnen van Bordeaux alsook partnersteden, -provincies en regio’s samen om tijdens eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX hun knowhow en passie voor lekkere producten te delen met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe smaaksensaties en -avonturen.

KOOKEETKOOKEET Brugge
Brugge, 4-6 oktober 2014

Begin oktober 2014 vormt ‘t Zand het decor voor de vierde editie van het gastronomische evenement KOOKEET. Onder het peterschap van 3-sterrenchef Geert Van Hecke laten de beste Brugse topchefs je kennismaken met verschillende gastronomische pareltjes. De deelnemende restaurants behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau.

Happen en Trappen
Mechelen en Rupelstreek

Op 3 juli werd de nieuwe 50 kilometer lange culinaire fietstocht ‘Smullen van Mechelen tot Rupelstreek’ gelanceerd. Vanuit de binnenstad van Mechelen sluit je aan op het fietsknooppuntennetwerk om het Hombeeks plateau en de Rupelstreek te verkennen. De tocht begint met koffie en wat lekkers bij Brouwerij Het Anker in Mechelen. Daarna volgt een voorgerecht bij Baron Van Zon in Hombeek en een soepje bij Bistro The Boathouse in Heindonk. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Taverne De Klamp in Terhagen (Rumst). Bij Sava op de Grote Markt in Mechelen wacht het dessert. Meer informatie: www.happenentrappen.be

Cyclingdinner in LierCycling Dinner
Mechelen-Lier – tot 29 september 2014

Al meer dan 11.000 enthousiaste deelnemers aan de Cycling Dinner genoten de afgelopen 4 jaar van de rustgevende natuur en het culturele erfgoed in de streek tussen Mechelen en Lier. Dit jaar pakt Cycling Dinner uit met de gloednieuwe 50 kilometer lange fietsroute Lier-Schilde-Lier, waarbij je fraaie landschappen, kastelen en de fruittuin van de provincie Antwerpen passeert. Wie ‘goesting’ heeft, blijf in Lier overnachten om te genieten van een gevarieerde omgeving met lekker eten en kan de dag erna de andere route uitproberen. Meer informatie is te vinden op www.toerismelier.be

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!