Zwemmen met walvissen in Australië

Booking Australië

Zwemmen met walvissen in AustraliëAmsterdam, 23 augustus 2014 – Zwemmen met dolfijnen kon al langer, maar in Australië kun je nu ook zwemmen met walvissen. In Hervey Bay in Queensland aan de oostkust kun je in kalm water dobberen tussen enorme bultruggen die 16 meter lang kunnen worden en 40 ton zwaar kunnen zijn.

In Hervey Bay, ten noorden van Brisbane, kun je al langer terecht voor het bekijken van walvissen. Elk jaar komen duizenden mensen naar de Whale Watching Capital of the World voor het spotten van de indrukwekkende bultruggen, die daar in grote getale rondzwemmen. Vlakbij ligt het beschermde Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld.

Voor het bekijken van walvissen is nu ‘versie 2.0’ gelanceerd, waarbij je over de rand van de boot klimt en het water in duikt. Je draagt een zwemvest en zit vast aan een veiligheidslijn. De tour operator en de autoriteiten doen er naar eigen zeggen alles aan om een het een ‘veilige en respectvolle’ belevenis te laten zijn voor zowel de deelnemers als de bultruggen. De eerste ervaringen waren positief: na de plons in het water kwamen meteen een paar nieuwsgierige walvissen op de zwemmers af die rustig rond en onder de mensen zwommen.

Vanuit het Kingfisher Bay Resort vertrekt dagelijks een excursie. Meer informatie vind je op www.whalewatch.com.au

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!