Slapen in een kurkhotel in Portugal

Portugal autohuur

Ecorkhotel, PortugalAmsterdam, 28 augustus 2014 – Kurk wordt allang niet meer alleen gebruikt om wijnflessen mee af te sluiten. In Portugal is zelfs een heus kurkhotel verrezen. Net buiten het centrum van de stad Évora vind je het Ecorkhotel, het eerste kurkhotel ter wereld.

De buitenkant van dit 4-sterren design hotel, ontworpen door architect José Carlos Cruz, bestaat bijna geheel uit kurk. Behalve dat het goed oogt, heeft de kurk een zowel thermische als akoestische werking en een energiebesparend effect. Bovendien geeft het materiaal het hotel een natuurlijke touch tussen de omringde kurkbomen, steeneiken en olijfbomen. Het eco-hotel bestaat uit 56 suites van elk 70 vierkante meter groot, een spa, een fitnessruimte, twee zwembaden, een restaurant en een bar. Ook in het interieur komen de kurkaccenten terug.

Het kurkhotel heeft zich daarmee helemaal aangepast aan het omliggende landschap. Het bevindt zich namelijk in de Portugese wijnregio Alentejo, die bekendstaat als ’s werelds grootste kurkproducent. De kurkeik groeit er volop. Sinds de 17e eeuw worden van het Portugese kurk vooral wijnflesdoppen gemaakt.

De laatste jaren ontdekken ontwerpers en designers dat je het natuurlijke product ook voor allerlei andere dingen kunt gebruiken. Creatief met kurk, heet dat dus. De kurkregio speelt daar handig op in. In winkels kun je daar onder meer terecht voor kurken sieraden, tapijten, kledingstukken en meubels.

In Alentejo kun je hiervoor terecht bij adresjes als Mont’Sobro in Évora, Robcork in Portalegre, RP Cortiça e Sabores Regionais in Beja en Born to Be Alentejano in Vila Nova de Milfontes. Ga je kurkshoppen in Portugal, dan slaap je natuurlijk in het kurkhotel. Informatie: www.ecorkhotel.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!