De langste en zwaarste busrit van India

Koningaap - India

Busrit van Delhi naar LehAmsterdam, 10 juli 2016 – Hou je van het reizen met de bus en heb je een flinke dosis zitvlees? Dan ben je sinds deze zomer aan het goede adres in India. Het land waar reizen met de bus altijd al een zware beproeving is, heeft er een nieuwe uitdaging bij. In juni 2016 werd daar een nieuwe buslijn geïntroduceerd, van de hoofdstad Delhi naar het veel noordelijker gelegen Leh. Deze stad in het zuiden van het Tibetaanse hoogland was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Ladakh.

Dit is de langste, hoogste en zwaarste busroute in India, dat nogal wat uithoudingsvermogen vergt van de buschauffeur, de bijrijder en de passagiers. In minstens 38 uur overbrug je een afstand van 1100 kilometer, waarbij de chauffeur zijn passagiers via vele haarspeldbochten over de machtige Himalaya heen rijdt. De bus passeert een aantal van de hoogste en gevaarlijkste bergpassen ter wereld, waaronder de Taglang La (5328 meter) en de Lachulung La (5059 meter).

De buschauffeur en de inzittenden krijgen te maken met extreme temperatuurschommelingen en moeten ook bestand zijn tegen hoogteziekte. Bij vertrek in Delhi is het nog bloedheet, uren later rij je op een bergpas waar het vriest. Daar tegenover staat een ongekende variatie van de landschappen die je onderweg passeert. Onderweg wordt een stop gemaakt in Keylong om te overnachten, zodat je gelukkig niet in de bus hoeft te slapen.

In het verleden heeft geen enkele busmaatschappij in India het aangedurfd deze epische road trip in de dienstregeling op te nemen. De Himachal Road Transport Corporation (HRTC) is nu de eerste die het traject aanbiedt. Vanwege de onvoorspelbare weersomstandigheden kun je niet online boeken. Kijk voor meer informatie op www.hrtchp.com

Foto © Himachal Road Transport Corporation, India.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!