Trans-Ardennes fietsroute gereed in 2017

Booking Frankrijk

Trans-Ardennes FietsrouteAmsterdam, 22 november 2016 – Vanaf 2017 kun je langs de hele rivier de Maas fietsen, van de bron in het Franse departement Haute-Marne naar de monding in de zee bij Hoek van Holland (of omgekeerd). In Frankrijk wordt dan de laatste 10 kilometer geasfalteerd van deze Trans-Ardennes fietsroute.

In Nederland staat het fietspad al langer bekend als de Maasfietsroute. De route loopt verder via de Belgische en Franse Ardennen, waar het fietspad bekendstaat als Voie verte Trans-Ardennes en la Meuse à vélo. Volgend jaar wordt fietspad in Frankrijk (met een lengte van 370 kilometer) voltooid tot aan de bron van de Maas. De beroemde rivier ontspringt in het gehucht Pouilly-en-Bassigny, ten noorden van de stad Dijon. De bron op 410 meter hoogte blijkt niets meer dan een smal beekje te zijn. Het is moeilijk voor te stellen dat dit slootje later in een wijde en druk bevaren rivier verandert.

De gemakkelijk berijdbare Trans-Ardennes fietsroute is langs de hele rivier bewegwijzerd. De Maas zelf legt vanaf de Franse bron tot de Noordzee een afstand af van 950 kilometer en overbrugt daarmee een hoogte van (slechts) 400 meter. In de Franse Ardennen en passeert de rivier steden als Verdun, Sedan en Charleville-Mézières. In België worden Dinant en Luik gepasseerd, om vervolgens bij Maastricht ons land binnen te stromen.

Meer informatie over het Franse deel van de Trans-Ardennes fietsroute is te vinden op www.voiesvertes.com

Foto © depositphotos.com/poissonenciel.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!