In de nacht surfen in Peru

Koningaap - Peru

Amsterdam, 13 januari 2017 – Midden in de nacht surfen in Peru: wie wil dat nou niet? Dat kan sinds kort in Lima, waar surfers letterlijk in de spotlights worden gezet. De Peruaanse hoofdstad heeft het strand van La Pampilla, in de wijk Miraflores, voorzien van enorme led-verlichting. Je kunt nu dag en nacht met je surfplank in de golven duiken. La Pampilla is hiermee het eerste strand van heel Latijns-Amerika met verlichte stranden voor 24 uur surfplezier.

Op het strand van La Pampilla zijn vier palen geplaatst, gemaakt van polymeerbeton. Dit beton bestaat overwegend uit natuurlijke minerale grondstoffen, zoals kwarts, basalt en graniet. Dit maakt de palen natuurvriendelijker. De palen zijn 18 meter hoog met bovenop twee grote led-lampen van duizend watt. De lampen verlichten het strand en de zee met een straal van ruim 200 meter.

Surfen is een populaire sport in Peru. Het Peruaanse team won vorig jaar de wereldtitel tijdens de ISA World Surfing Games in Costa Rica, een titel die het Latijns-Amerikaanse land ook in 2010 en 2014 al mee naar huis nam. Mede dankzij het aangename klimaat en een gemiddelde zeewatertemperatuur van 20 graden wordt surfen ook steeds populairder onder toeristen. Het hele jaar door is de Peruaanse kust gezegend met de perfecte surfgolven, waarbij je de prachtige, tropische omgeving er gratis bij krijgt. Het land wordt niet voor niets geprezen als één van de populairste surfbestemmingen ter wereld.

Foto's © PROMPERÚ.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!