Tips voor een vakantie in Guinee

Guinee: een introductie

Een vakantie in Guinee beleef je in een relatief onbekende bestemming in West-Afrika, een uitzonderlijk arm moslimland met een prachtige natuur en een gebrekkige infrastructuur. Het land staat je misschien bij door de nieuwskoppen uit 2014, toen Guinee werd meegesleurd in de uitbraak van ebola die westelijk Afrika teisterde. In 2016 werd Guinee ebolavrij verklaard, al betekende dat geen massale toestroom van toeristen.

Een behoorlijke dosis lef is nodig als je vakantie wilt vieren in Guinee, waar corruptie en wetteloosheid hoogtij vieren en je amper verschil ziet tussen agenten, militairen en criminelen. Als je bereid bent om dit te trotseren, wacht je een land met maagdelijke regenwouden en watervallen, afgelegen heuvels en bergen en een kustlijn van 320 kilometer. Op de grens met Liberia en Ivoorkust ligt Mount Nimba, een natuurreservaat met de berg Nimba van 1752 meter en inheemse bedreigde diersoorten, dat op de erfgoedlijst staat van Unesco. Voor een levendig nachtleven ga je naar de hoofdstad Conakry, terwijl je op de eilanden van Îles de Los terechtkunt voor schone zandstranden en een ontspannen sfeer.

Verwar deze voormalige Franse kolonie niet met de andere naamgenoten in de regio, Guinee-Bissau en Equatoraal-Guinea. Het echte Guinee moet zijn politieke stabiliteit sinds de onafhankelijkheid in 1958 nog zien te vinden, maar wil wel heel graag vakantie vierende toeristen. Met een avontuurlijke inleg is het de moeite waard om je te gaan onderdompelen in deze fraaie creatie van Moeder Natuur met zijn jungle, savanne, enorme hoeveelheid bauxiet (Guinee heeft een kwart van de wereldvoorraad) en bijzondere chimpansees die stenen als gereedschap gebruiken.

GuineeGuinee in een notendop

– Oppervlakte: 245.857 vierkante kilometer (6 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 13.237.832 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 54 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Conakry;
– Talen: Frans (officieel), etnische talen;
– Munteenheid: Guineese Frank (GNF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2700 (2020).

Informatie over visum Guinee

Reizen en vakantie in GuineeStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Guinee. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering, een boekingsverklaring van een reisbureau of een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming. Maak een uitdraai van je vluchtschema of je e-ticket en neem dat mee naar de ambassade.

Een toeristenvisum is geldig voor een maand kun je aanvragen bij de Ambassade van Guinee in Brussel. Voor de aanvraag van een visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren.

Verder is een vaccinatie tegen Gele Koorts verplicht. Vergeet dus niet het gele vaccinatieboekje in je handbagage te stoppen als je naar Guinee reist.

Bezienswaardigheden in Guinee top-10

Guinee bezienswaardigheden
Guinee heeft best wat bezienswaardigheden die dit woeste land aantrekkelijk maken. Je kunt er trektochten maken op groene hoogvlaktes, moskeeën bewonderen en lokale houtsnijders aan het werk zien op drukke markten. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Guinee

Overnachten in Guinee

Voor overnachten in Guinee ben je vooral aangewezen op de hoofdstad Conakry. Daar heb je de keuze uit tientallen hotels, vooral in de luxe en middenklasse categorie. De laatste jaren zijn er aantal fraaie luxueuze hotels bijgekomen. Lees hier meer over overnachten in Guinee

Communicatie in Guinee

Internationaal toegangsnummer: +224.
Alarmnummer noodgevallen: 122.
Alarmnummer ambulance: 44 20 20.
Alarmnummer politie: 122.
Alarmnummer brandweer: 1717.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Guinee
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Guinee

Tijdsverschil met Guinee

In onze winter is het in Guinee 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Guinee 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Guinee

De elektriciteit in Guinee is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt op veel plaatsen Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met twee ronde pinnen. Er worden echter ook stopcontacten gebruikt die geschikt zijn voor drie ronde pinnen. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 6 september 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Guinee, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/jbdodane.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam