Reizen en vakantie in Mauritanië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.030.700 vierkante kilometer (25 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 3.437.610 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 3 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Militaire junta;
– Hoofdstad: Nouakchott;
– Talen: Arabisch (officieel), Pulaar, Soninke, Wolof;
– Munteenheid: Ouguiya (MRO);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2100 (2012).

Informatie over visum Mauritanië

Reizen en vakantie in MauritaniëStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Mauritanië. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Verder moet je beschikken over een hotelreservering of een uitnodiging van een inwoner of organisatie in Mauritanië, en een vliegticket voor de retourvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming.

Een toeristenvisum is maximaal 30 dagen geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Mauritanië in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s meenemen. Maak ook een uitdraai van je vluchtschema of een kopie van je e-ticket.

Als je met de auto naar Mauritanië reist, heb je een Carnet de Passage nodig. Dit document kun je bij de grens aanschaffen bij de douane. Ook dien je een kopie te overhandigen van je kentekenbewijs en van een internationale autoverzekering met dekking voor Mauritanië.

Communicatie in Mauritanië

Internationaal toegangsnummer: +222.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.

Er is geen nationaal nummer bekend voor een ambulance. Bij medische kwesties kun je het beste contact opnemen met een lokaal ziekenhuis of een lokale kliniek.

Tijdsverschil met Mauritanië

In onze winter is het in Mauritanië 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Mauritanië 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Mauritanië

De elektriciteit in Mauritanië is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse 2-polige stekkers, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor en hou er rekening mee dat er in grote delen van het land geen elektriciteit beschikbaar is.

Foto depositphotos.com/piccaya.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by