Booking Australië

Tips voor een vakantie op de Marshalleilanden

Marshalleilanden: een introductie

Een vakantie op de Marshalleilanden beleef je op een verzameling van 29 afgelegen atollen en vijf eilanden in het midden van de Stille Oceaan, beroemd om het onderwaterleven, de mogelijkheden om te duiken en de nucleaire littekens. De eilandengroep is al zo’n 2000 jaar bewoond, maar kreeg pas haar naam toen de Britse ontdekkingsreiziger John Marshall er in 1788 als eerste Europeaan voet aan wal zette.

De Marshalleilanden zijn een van de minst bezochte bestemmingen ter wereld, een onafhankelijk land dat tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zwaar te lijden heeft gehad onder de wapenwedloop van de Amerikanen. Tussen 1946 en 1958 gebruikten ze enkele atollen voor het testen van kernwapens, met ‘s werelds krachtigste explosie van een waterstofbom. Dat gebeurde onder meer op atol Bikini, waar op land, onder water en in de lucht liefst 23 nucleaire proeven werden uitgevoerd. Daarmee verwierf Bikini meer faam dan als naamgever van het bovenste deel van een badpak dat een Fransman eind jaren veertig introduceerde. Gek genoeg is Bikini nu een van de bekendste toeristische attracties van de Marshalleilanden, een atol dat symbool staat voor het begin van het atoomtijdperk en zelfs door Unesco tot werelderfgoed is uitgeroepen.

Wil je een bezoek brengen aan de Marshalleilanden?
Vergelijk hier vliegtickets naar de hoofdstad Majuro

Maar ook vieren mensen vakantie op de Marshalleilanden voor de verlaten witte zandstranden, het heldere water met duizend vissoorten en 250 soorten koraal en het duiken naar scheepswrakken. Je kunt er onder water de USS Saratoga bewonderen, een enorm vliegdekschip dat naar de bodem van de zee verdween tijdens een nucleaire test. De dunbevolkte atollen zijn een vredige en bijzondere bestemming tussen Australië en Hawaï, met een eigen taal en een hartverwarmende bevolking die je begroet met yawk-way – het is Marshallees voor hallo en tot ziens, maar betekent letterlijk ‘jij bent een regenboog’. Hoe mooi wil je het hebben?

Marshall EilandenMarshalleilanden in een notendop

– Oppervlakte: 181 vierkante kilometer (iets groter dan Texel);
– Inwoneraantal: 74.539 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 412 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Majuro;
– Talen: Engels, Marshallees;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3400 (2017).

Informatie over visum Marshalleilanden

Reizen en vakantie naar de MarshalleilandenStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie op de Marshalleilanden. Bij aankomst kun je een toeristenvisum aanschaffen, waarmee je maximaal 30 dagen op de eilanden kunt verblijven. Wel dien je te bezitten over een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je vakantie op de Marshalleilanden te kunnen bekostigen.

Ter plaatse kun je bij de Immigration Division je visum eventueel nog verlengen met 60 dagen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij het Ambassade van de Marshalleilanden in de Verenigde Staten of Taiwan.

Wat te doen op de Marshalleilanden: 10 tips!

Marshalleilanden wat te doenDe Marshalleilanden hebben paradijselijke strandjes en lagunes, maar zijn ook een topbestemming als je van surfen, vissen en duiken houdt. Je kunt er oorlogsrelikwieën bekijken en het bouwen van traditionele kano’s bewonderen. Lees hier onze tips wat te doen op de Marshalleilanden

Reizen naar de Marshalleilanden

De Marshalleilanden liggen in de Stille Oceaan tussen Australië en Hawaï, dus je bent wel even onderweg om naar deze atollen te reizen. Je kunt het land het makkelijkst bereiken met het vliegtuig. Lees hier meer over reizen naar de Marshalleilanden

Overnachten op de Marshalleilanden

De Marshalleilanden zijn in totale oppervlakte net iets groter dan Texel, dus de mogelijkheden om te overnachten zijn beperkt. De meeste accommodatie vind je op het eiland Majuro, waar je de keuze hebt uit hotels, resorts, guesthouses en appartementen. Lees hier meer over overnachten op de Marshalleilanden

Communicatie op de Marshalleilanden

Internationaal toegangsnummer: +692.
Alarmnummer ambulance: 007.
Alarmnummer politie en brandweer: 625 8666.

Tijdsverschil met de Marshalleilanden

Tijdens onze wintertijd is het op Marshalleilanden 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Marshalleilanden 10 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Marshalleilanden

De elektriciteit op de Marshalleilanden is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op de eilanden wordt gebruikt gemaakt van Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Tips als voorbereiding voor je trip naar de Marshalleilanden
Bekijk hier de reisgidsen en kaarten voor de Marshalleilanden

Voor het laatst bijgewerkt op 15 januari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie op de Marshalleilanden, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam