Tips voor een vakantie in de Malediven

De Malediven: een introductie

Een vakantie in de Malediven beleef je in een archipel van 1190 koraaleilanden en atollen, een spectaculair eldorado in de Indische Oceaan dat een grote aantrekkingskracht heeft onder liefhebbers van stranden en het duiken. Het laagste en platste land ter wereld dat voor 99 procent uit water bestaat, voldoet in vele opzichten aan de clichés van een exotisch paradijs. Als je ooit foto’s hebt gezien van een tropisch eiland met sprankelend blauw water, luxe bungalows op witte zandstranden en koraalriffen die wemelen van het zeeleven, is de kans groot dat ze van de Malediven zijn.

Ben je wel toe aan een paradijselijke droombestemming?
Boek een 9-daagse vakantie naar de Malediven vanaf € 1449

De Malediven zijn de perfecte plek voor huwelijksreizen en stelletjes die op zoek zijn naar een luxe vakantie op een eiland met palmbomen, turquoise lagunes, een masseuse op afroep en vele zonnige dagen. Het is een wereldklasse bestemming die wemelt van de dure resorts, maar de laatste jaren heeft de lokale bevolking ook steeds meer goedkopere guesthouses geopend. De Malediven zijn daardoor steeds populairder geworden onder budgetreizigers en backpackers, die een bezoek aan het land willen combineren met een rondreis in het noordelijke India. Op internet vind je steeds vaker aanbiedingen voor een goedkope vakantie naar de Malediven. Het is overigens niet alleen zon, zee en strand dat de klok slaat, want de Malediven heeft ook een geschiedenis en cultuur die 3000 jaar teruggaat.

Helaas borrelen zelfs in het paradijs weleens problemen onder de oppervlakte. Het broeikaseffect en de stijging van de zeespiegel bedreigen de Malediven, waarvan 80 procent van het land minder dan 1 meter boven de zeespiegel ligt. Het tolerante moslimland werkt er daarom hard aan een van de milieuvriendelijkste plekken op aarde te worden, zodat iedereen tot in de lengte van jaren van een perfecte strandvakantie kan genieten.

MaledivenMalediven in een notendop

– Oppervlakte: 298 vierkante kilometer (bijna twee keer zo groot als Texel);
– Inwoneraantal: 392.709 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 1318 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Male;
– Talen: Divehi (officieel), Engels;
– Munteenheid: Rufiyaa (MVR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 18.300 (2016).

Informatie over visum Malediven

Reizen en vakantie in de MaledivenStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te vragen voor een vakantie in de Malediven. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een gratis visum (stempel in je paspoort) waarmee je maximaal 30 dagen in het land kunt verblijven.

Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit de Malediven nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een vliegticket voor de terugreis of een doorreis bij je hebben en kunnen aantonen dat je een hotelreservering hebt of over voldoende financiële middelen beschikt (gemiddeld $150 per dag). Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van de Malediven in Brussel.

Tips over vliegen naar de Malediven

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar de Malediven. Je kunt de archipel echter wel gemakkelijk bereiken met een tussenstop. Een gemakkelijke en vaak snelle route is om over te stappen in één van de Golfstaten, zoals Dubai, Abu Dhabi of Qatar. Lees hier meer over vliegen naar de Malediven

Wat te doen op de Malediven: 10 tips!

Bij de Malediven denk je aan zonnebaden, zwemmen en cocktails drinken. Maar naast ontspannen zijn er ook genoeg andere dingen te doen tijdens een vakantie op deze exotische eilanden, of je nou houdt van avontuur, duiken of een relaxt dagtripje. Lees hier 10 tips wat te doen op de Malediven

Overnachten op de Malediven

Malediven overnachtenOvernachten op de Malediven voldoet precies aan dat paradijselijke beeld dat je uit de glossy’s kent. Grote kans dat je ontwaakt met uitzicht op witte zandstranden, wuivende palmbomen en een turquoise zee. Lees hier alle tips voor overnachten op de Malediven

Communicatie in de Malediven

Internationaal toegangsnummer: +960.
Alarmnummer ambulance: 102.
Alarmnummer politie: 119.
Alarmnummer brandweer: 118.

Tijdsverschil Malediven

In de winter is het op de Malediven 4 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het op de Malediven 3 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op de Malediven

De elektriciteit op de Malediven is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt verschillende soorten stopcontacten, zowel Europese als Britse en Indiase. Die zijn geschikt voor 2-polige stekkers of 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Door het instabiele elektriciteitsnetwerk komen stroomstoringen en stroomuitval regelmatig voor.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 december 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in de Malediven, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam