MSC Cruises hervat routes in Midden-Oosten

MSC CRUISES HERVAT ROUTES IN MIDDEN-OOSTEN

MSC CruisesAmsterdam, 18 februari 2013MSC Cruises keert vanaf het winterseizoen 2013/2014 terug met een route naar het Midden-Oosten. Vanaf 5 november begint het cruiseschip MSC Lirica met haar 19-daagse cruise vanaf Genua in Italië, om vervolgens op 22 november aan te meren in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

De MSC Lirica vaart via de Rode Zee en meert onderweg aan in de havens van Civitavecchia (Italië), La Valletta (Malta), Piraeus (Griekenland), Port Said (Egypte), Safaga (Egypte) en Salalah en Muscat (Oman). Van 23 november t/m 29 maart 2014 vaart de cruisemaatschappij vanaf Dubai 18 keer een 8-daagse cruise naar Abu Dhabi en Khor al Fakkan (Verenigde Arabische Emiraten) en Muscat en Khasab (Oman).

In de Verenigde Arabische Emiraten staat tal van excursies op het programma. Zo is Khor al Fakkan de perfecte bestemming om woestijnduinen, ‘wadis’ en oasen te ontdekken of om een bezoekje te brengen aan het ruige Masafi en Hajar gebergte. Ook kunnen cruisereizigers een trip maken naar Fossil Rock, de oudste moskee in de VAE met fossielen van 80 miljoen jaar oud.

In Muscat staat een bezoek aan het Al Alam Paleis met de Al Jalali en Al Mirani forten op de planning, evenals de wereldberoemde Sultan Qaboos Grand Moskee en de bruisende oude stad. Met een traditionele Arabische ‘dhow’ kun je Khasab ontdekken, ook wel ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd door haar fjord-achtige wateren, vissersdorpjes en kalkrotsen. De ultramoderne steden Dubai en Abu Dhabi met hun wolkenkrabbers en futuristische gebouwen ontbreken uiteraard niet.

MSC Cruises vaart het hele jaar over de Middellandse Zee en seizoensgebonden in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid- en West Afrika, de Rode Zee en de Verenigde Arabische Emiraten. De moderne vloot van MSC Cruises bestaat uit elf schepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!