Oostenrijk populair onder Nederlanders

OOSTENRIJK POPULAIR ONDER NEDERLANDERS

OostenrijkAmsterdam, 18 februari 2013 – Oostenrijk groeit aan populariteit onder Nederlanders. Afgelopen jaar hebben weer meer Nederlanders hun vakantie doorgebracht in het land, meldt het Oostenrijks Verkeersbureau.

De Nederlandse aankomsten stegen met 4,2 % naar 1,7 miljoen. We hebben er 9,3 miljoen overnachtingen gehad, een stijging van 5,5 %. De zomer van 2012 was de druktste sinds 1982.

De Nederlandse vakantieganger weet het te waarderen dat Oostenrijk als dichtbijbestemming de tradities heeft weten te behouden, maar dat het ook een moderne kant heeft en ,,zich de afgelopen jaren verrassend heeft ontwikkeld”. Voor de Nederlanders is de vakantie ondanks de economische crisis nog steeds heel belangrijk, constateert het Verkeersbureau. Ook de koninklijke familie is enthousiast over het land: het skioord Lech mag elk jaar op haar komst rekenen.

Overigens brengen niet alleen meer Nederlanders hun vakantie door in Oostenrijk. Toeristen boekten er vorig jaar in totaal een recordaantal van 131 miljoen overnachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!