Prijs van hotelkamer 3 procent gestegen

PRIJS VAN HOTELKAMER 3 PROCENT GESTEGEN

Hotels.comAmsterdam, 5 maart 2013 – De gemiddelde prijs van een hotelkamer is vorig jaar wereldwijd met 3 procent gestegen. Dat heeft de hotelreserveringssite Hotels.com becijferd. In 2011 steeg de gemiddelde prijs van een hotelovernachting met 4 procent.

Hotels.com denkt dat de lagere stijging vooral te maken heeft met de economische crisis in de eurolanden. In Europa daalden de prijzen licht. Dat was ook het geval in het Midden-Oosten, een regio waar het afgelopen jaar ook veel politieke onrust was.

In Nederland kostte een hotelovernachting vorig jaar gemiddeld € 108, een daling van 2 procent vergeleken met 2011. In Amsterdam daalden de prijzen met 3 procent. Niettemin is de hoofdstad nog altijd de duurste plek van Nederland om in een hotel door te brengen. Voor een kamer ben je gemiddeld € 120 kwijt.

In het Caribische gebied stegen de kamerprijzen het meest, met 6 procent. Dat komt vooral door de trend van de all-inclusive vakanties. Ook in Noord-Amerika (plus 5 procent) en de Pacific (plus 4 procent) was je gemiddeld meer kwijt voor een hotelkamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!