Stedentrip naar Londen favoriet

STEDENTRIP NAAR LONDEN FAVORIET

Big Ben in LondenAmsterdam, 15 maart 2013 – Nederlanders maken het liefst een stedentrip naar Londen. De Britse hoofdstad was afgelopen jaar de best bezochte buitenlandse hotelbestemming door Nederlandse reizigers, blijkt uit onderzoek van de boekingswebsite Hotels.com. Parijs volgt op plaats twee.

In 2011 stond New York nog bovenaan de lijst van populairste bestemmingen in het buitenland. Het afgelopen jaar werd de stad voorbijgestreefd door zowel Londen als Parijs, waar Nederlandse reizigers een groter aantal hotelovernachtingen boekten. Wellicht dat de crisis mensen ervan weerhoudt om de oversteek over de Atlantische Oceaan te maken.

De lijst met de twintig populairste hotelbestemmingen onder Nederlandse reizigers verwelkomde twee nieuwkomers in 2012. Dubai kwam binnen op plaats zeventien en Istanbul veroverde de voorlaatste plek. De Scandinavische steden Kopenhagen en Stockholm verdwenen daardoor uit de top van de lijst. Antwerpen was de snelste stijger. De Belgische stad klom acht plekken, naar de negende positie.

Hotels.com’s best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlandse reizigers in 2012:

1. Londen
2. Parijs
3. New York
4. Berlijn
5. Las Vegas
6. Rome
7. Barcelona
8. San Francisco
9. Antwerpen
10. Los Angeles
11. Orlando
12. Miami
13. Praag
14. Brussel
15. Madrid
16. Milaan
17. Dubai
18. Boedapest
19. Istanbul
20. Keulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!