Koninklijke paleizen op een rij

KONINKLIJKE PALEIZEN OP EEN RIJ

Amsterdam, 25 april 2013 – Nederland is er deze week vol van: de troonswisseling. Koningin Beatrix geeft op 30 april het stokje over aan haar zoon, die vanaf die dag als koning Willem-Alexander door het leven gaat. De voorbereidingen zijn begonnen, onder meer in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Op dinsdag 7 mei gaat het paleis weer open en kun je zelf met eigen ogen de kamer aanschouwen waar Beatrix haar handtekening onder de Akte van Abdicatie heeft gezet.

Het paleis op de Dam is buiten de staatsbanketten en officiële ontvangsten zoveel mogelijk geopend voor bezoekers. Niet alleen in Nederland stelt het koningshuis een van de paleizen open voor het publiek. Ook talloze vorstenhuizen in het buitenland hebben hun paleizen opengesteld voor bezoekers, die hun pracht en praal kunnen bewonderen. Hieronder een overzicht van koninklijke paleizen die voor onderdanen en toeristen te bezoeken zijn (waarvan sommige alleen in de zomermaanden, dat dan weer wel):

BELGIË

Paleis van Brussel – Het paleis van de Belgische koning Albert.

DENEMARKEN

Amalienborg Paleis – Het paleis van de Deense koningin Margrethe II in Kopenhagen.

ENGELAND

Buckingham Palace – Het paleis van de Britse koningin Elizabeth in Londen.

MONACO

The Prince’s Palace – Het paleis van vorst prins Albert II van Monaco.

NOORWEGEN

Det Kongelige Slott – Het paleis van de Noorse koning Harald in Oslo.

SPANJE

Palacio Real – Het paleis van de Spaanse koning Juan Carlos in Madrid.

THAILAND

The Grand Palace – Een van de paleizen van de Thaise koning Bhumibol in Bangkok.

ZWEDEN

Stockholms Slott – Het paleis van de Zweedse koning Carl Gustaf in Stockholm.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
XX - HOME STICKY Reisspecials Reisnieuws Azië Japan Afrika Ethiopië
Sort by

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!