Oman duurste stad voor hotelovernachting

OMAN DUURSTE STAD VOOR HOTELOVERNACHTING

Het Italiaanse eiland Capri
Het Italiaanse eiland Capri

Amsterdam, 5 april 2013 – Reizigers zijn in Muscat, de hoofdstad van Oman, het meeste geld kwijt voor een hotelkamer. Het afgelopen jaar was je voor een hotelovernachting gemiddeld € 252 kwijt, blijkt uit onderzoek van de boekingswebsite Hotels.com. Muscat staat te boek als een opkomende bestemming, met overwegend luxe hotels. De hotelprijzen gingen er met 16 procent omhoog in 2012.

Muscat wordt gevolgd door het Italiaanse eiland Capri, waar reizigers per hotelovernachting gemiddeld € 241 uitgaven in 2012. Rio de Janeiro completeert de top drie met een gemiddelde hotelkamerprijs van € 213 per overnachting.

Het afgelopen jaar bedroeg de gemiddelde hotelkamerprijs in Amsterdam € 120 per overnachting. In Phnom-Penh, de hoofdstad van Cambodja, gaven reizigers met gemiddeld € 43 per overnachting het minst uit aan hun hotelverblijf.

Cancun kende de sterkste prijsstijging vorig jaar. In de Mexicaanse badplaats betaalden reizigers gemiddeld € 138 voor een hotelovernachting. Dat is liefst 25 procent meer dan in 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 65+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!