Waterfilter houdt ook virussen tegen

Lifestraw MissionAmsterdam, 20 juni 2015 – Het gebruik van een waterfilter op reis is de beste methode om aan gezond drinkwater te komen. Waterfilters zijn in staat om de meeste bacteriën en protozoa (kleine beestjes die ziektes met zich meedragen) in het water uit te schakelen. Helemaal honderd procent veilig is het niet, omdat er ook nog ziekteverwekkers zoals virussen in het water kunnen achterblijven.

Het Zwitserse bedrijf Vestergaard beweert nu als eerste een waterfilter te hebben uitgevonden dat óók virussen uitschakelt, zonder dat je gebruik hoeft te maken van extra chemische middelen. De LifeStraw Mission verwijdert 99,999 procent van alle virussen, zoals rotavirus en hepatitis A. De filter is uitgebreid getest, zegt de onderneming.

De Lifestraw stond al bekend als een zeer geavanceerde waterfilter die 99,9999 procent van alle bacteriën doodt, 99,99 procent van de protozoa uitschakelt en de troebelheid van het water vermindert. Onderweg kun je dus bijna zonder zorgen met gemak water uit meren, beekjes en rivieren drinken, maar ook kun je de waterfilter vullen met (het in veel landen onbetrouwbare) kraanwater. Helemaal honderd procent zekerheid zal de Lifestraw nooit geven, want de producent wil niet worden geconfronteerd met claims van zieke reizigers.

De LifeStraw Mission-waterfilter is een waterdichte nylon tas met een capaciteit van 5 liter of 12 liter, dus ideaal als je gaat kamperen, op expeditie gaat of met meerdere mensen bent. Je vult de zak met water, hangt ‘m ergens aan vast (bijvoorbeeld een boom) en via een slang met een kraantje wordt het water gefilterd. De maximaal te zuiveren hoeveelheid water is 18.000 liter. Je hebt dus geen chemicaliën nodig, en je hoeft ook geen batterijen of losse onderdelen mee te nemen. Opgevouwen neemt de zak weinig ruimte in in je rugzak. ► Bestel de LifeStraw Mission waterfilter hier bij Bol.com

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!