Stoelen voor vrouwen in het vliegtuig

Koningaap - India

Amsterdam, 29 januari 2017 – In sommige landen is het niet altijd even prettig om als vrouw alleen te reizen. Dan hebben we het natuurlijk over opdringerige mannen die vrouwen lastigvallen. Vooral India kwam de laatste tijd geregeld negatief in het nieuws omdat vrouwelijke reizigers door mannen zijn betast.

Als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld heeft Air India nu speciale stoelen voor vrouwen geïntroduceerd, meldt de Indiase krant The Hindu. Sinds 18 januari zijn de zes stoelen op de derde rij in de economy class exclusief gereserveerd voor alleen reizende vrouwen die in het vliegtuig niet naast een man willen zitten. De female-only seats zijn te vinden aan boord van elke Airbus A320. De stoelen voor vrouwen biedt Air India vooralsnog alleen aan voor binnenlandse vluchten in India, maar naar verwachting zijn deze stoelen binnenkort ook te boeken op internationale vluchten. Vrouwelijke reizigers hoeven er niet extra voor te betalen.

Air India komt met de vrouwenstoelen na enkele recente incidenten. Op 21 december werd een vrouw in haar slaap aangerand op een vlucht van Mumbai naar New York door een man die uit de business class sloop en naast haar kwam zitten in economy class. Twee weken later was een vrouw het slachtoffer van een handtastelijk type op een vlucht van Oman naar de Indiase hoofdstad Delhi.

Met de aparte stoelen voor vrouwen in het vliegtuig volgt de luchtvaartmaatschappij de vervoersmiddelen op de grond. In India zijn er ook al verschillende bussen, treinen en metro’s die aparte stoelen of compartimenten voor vrouwen hebben en er rijden vrouwentaxi’s rond. In enkele andere landen, zoals Japan, zijn exclusieve stoelen of compartimenten voor vrouwen eveneens een bekend fenomeen.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!