Vijf redenen voor een vakantie in Mayenne

Booking Frankrijk

Amsterdam, 1 mei 2017 – Ken je Mayenne? Dit Franse departement ligt tussen Bretagne, Normandië en Loire en maar op 750 kilometer afstand vanaf Utrecht. De streek in het noorden van Frankrijk is bij het grote publiek nog onbekend, maar wie graag van de platgetreden paden afdwaalt is er dol op. Mayenne is een groene bestemming en ideaal voor liefhebbers van slow tourism. Het lokale toeristenbureau geeft je vijf redenen om vakantie te vieren in Mayenne.

#1 Omdat je de streek op je eigen ritme kunt verkennen met een ‘traag’ vervoermiddel, zoals de fiets, boot, te voet of te paard

Je stapt op je fiets en volgt de Vélo Francette. Deze fietsroute van ruim 600 kilometer, die op de Fiets- en Wandelbeurs van Utrecht verkozen is tot fietsroute van het jaar, verbindt Ouistreham in Normandië met La Rochelle aan de Atlantische kust. Meer dan 100 kilometer van de route loopt door het departement Mayenne. Je fietst langs de jaagpaden op het mooie platteland en tussen historische kunststadjes en kastelen.

#2 Omdat je in Mayenne één bent met de natuur

Het Echologia-project, een prachtig natuurgebied op 3 kilometer van de stad Laval, is gebaseerd op drie elementen: water, erfgoed en ecologie. In het gebied zijn heel wat activiteiten te beleven, zoals wandelen, boogschieten, duiken én zwemmen in een natuurlijk zwembad. Ook het overnachten in het natuurgebied is een bijzondere ervaring: zo heb je keuze uit dertig unieke slaaplocaties. Heb je wel eens geslapen in een drijvende hut, boshut, jagershut, yurt of een wigwam? In Mayenne kan het!

#3 Omdat je er culturele bezienswaardigheden ontdekt die nog niet toeristisch zijn

Het is heerlijk vertoeven in de ontelbare middeleeuwse en karaktervolle dorpjes met een authentiek historisch erfgoed. Cultuur wordt sinds 1973 elke zomer dichter bij het grote publiek gebracht tijdens Les Nuits de la Mayenne. Op historische locaties worden theaterstukken opgevoerd, waarbij de focus ligt op klassieke teksten die actueler zijn dan ooit. De voorstellingen kun je op drie schitterende plekken bekijken: Sainte-Suzanne, Jublains en Laval, van 15 juli tot 15 augustus 2017.

#4 Omdat je graag geniet van de goede dingen van het leven en je de tijd neemt om de lokale producten te proeven tijdens een picknick of in een restaurant

Proef de overheerlijke Entrammes-kaas. Deze geperste, ongekookte kaas met gewassen korst wordt in de Fromagerie Bio du Maine geproduceerd. Entrammes wordt ook gebruikt voor in de kaasfondue. Een andere lekkernij van Mayenne is de cider van Eric Bordelet. Ultrafijne bubbels, subliem schuim, intense neus, volle smaak en lange afdronk. Een echt gastronomische cider!

#5 Omdat er tijdens een vakantie in Mayenne voor iedereen wat te doen is

Jong en oud beleeft een actieve en tegelijk ontspannen vakantie. Bezoek Refuge de l’Arche en kom in contact met ruim 1400 dieren! De kinderen zullen liefdevol omgaan met de gewonde of achtergelaten exotische dieren. Vervolgens kan iedereen te voet of met de fiets de jaagpaden aan de rivier Mayenne verkennen en heel wat opsteken van de informatieve en leerzame borden langs het beveiligde parcours.

Foto's © Mayenne Tourisme.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!