Overnachten en hotels in Djibouti

De meeste accommodatie in Djibouti vind je in de hoofdstad Djibouti City. Daar kun je overnachten in enkele tientallen hotels en pensions. Er zijn twee luxe hotels van internationale hotelketens die behoorlijk prijzig zijn: het Kempinski Hotel en het Sheraton Hotel. Je betaalt dan al snel minimaal € 200 per nacht voor een hotelkamer. Djibouti City heeft weinig goedkope hotels, die vaak nog vervallen zijn.

Door de focus van het land op toerisme komen er naar verwachting de komende jaren vele nieuwe (luxe) hotels bij. Djibouti wil in 2035 minstens een half miljoen toeristen ontvangen. In 2018 waren dat er nog minder dan 100.000. Verschillende hotelketens hebben de bouw van nieuwe hotels aangekondigd en ook staat er een resort gepland op het schiereiland Ras Siyyan.

Hotels in Djibouti City

De meest uitnodigende plek om te overnachten in de hoofdstad is voorlopig het Djibouti Palace Kempinski Hotel (www.kempinski.com), met twee zwembaden en het hoogste dakterras waar je nippend aan een cocktail de zonsondergang kunt bewonderen in het Afrikaanse land. Het dure 5-sterrenhotel heeft verschillende bars, restaurants en een fitnesscentrum. Pas geleden opende het de Safari Nightclub.

Een paar hotels in Djibouti City worden gerund door Ethiopiërs, waaronder het Menelik Hotel. Het is vernoemd naar een Ethiopische keizer. Het 3-sterrenhotel bevindt zich midden in het centrum met uitzicht op het centrale plein, maar lijdt wel onder vergane glorie. Op de begane grond is een levendige nachtclub, Club Menelik, waar mannen, vrouwen, jongeren en ouderen zich samen op de dansvloer wagen.

Een relatief goedkoop hotel dat goede recensies krijgt van reizigers, is Le Héron Auberge (www.aubergeleheron.com). Het 2-sterrenhotel heeft 29 schone kamers, maar ligt wel buiten het centrum. Je kunt gebruikmaken van een gratis busje die je naar het centrum brengt. Het hotel is in 2010 gerenoveerd.

Overnachten elders in Djibouti

Buiten Djibouti City is de keuze aan hotels beperkt, hoewel er steeds meer aandacht is voor het uitbreiden van de accommodatie in de rest van het land. Er zijn een paar hotels en pensions in Ali-Sabieh, Dikhil, Obock en Tadjar.

Kamperen in Djibouti is niet gebruikelijk en er zijn dan ook geen officiële kampeerterreinen. Als je wilt overnachten bij het Assalmeer, moet je zelf ergens een plek zoeken om je tent neer te zetten. Er zijn geen voorzieningen en neem zelf je afval mee. Bij dit één na zoutste meer ter wereld zijn geen hotels, maar je kunt wellicht slapen bij locals tegen een kleine vergoeding (hou dan ook rekening met beperkte sanitaire voorzieningen).

Op sommige plekken in Djibouti is een campement touristique, traditionele Afrikaanse hutten waarin je kunt overnachten. Hier heb je wel de beschikking over douches en toiletten. Er is onder meer een kampement in nationaal park Forêt du Day, op een hoogte van 1500 meter, en bij het Abbemeer. Je kunt deze overnachtingen regelen via een lokale tour operator, zoals Djibouti Tour and Travel (www.djiboutitour.com)

Voor het laatst bijgewerkt op 1 juni 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Djibouti, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/djibnet.com; Kempinski Hotels.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam