Op zoek naar mooie stranden? Ga naar Indonesië!

Strand op Gili Nanggu in Indonesië
Strand op Gili Nanggu in Indonesië

Hawaii, Thailand, de Filippijnen, Australië of Italië… Allemaal landen die pareltjes van stranden hebben. Maar als je aan Indonesië denkt, zullen ook niet alleen beelden van tempels of bijzondere natuurgebieden door je hoofd schieten. Dit Aziatische land staat namelijk ook bekend om haar felblauwe zee en goudgele stranden. Niet alleen het Indonesische Bali kent mooie kustdelen, ook het eiland Lombok wordt gekenmerkt door een rustgevend strandleven, hagelwitte zandstranden en een bijzondere onderwaterwereld. Iets dat je misschien minder snel zou verwachten van een islamitisch eiland als Lombok.

Let’s go to the Gili’s, Lombok here we come!

Veel reizigers trekken als eerst naar Bali wanneer ze een rondreis maken door Indonesië en op zoek zijn naar strand, maar eigenlijk mag Lombok met haar drie gili’s ook niet ontbreken op zo’n route. De gili’s van Lombok zijn namelijk klein maar o, o, o zo fijn! We nemen je mee naar een aantal van de mooiste gili’s (eilandjes) van Lombok en vertellen je graag wat je er allemaal kunt doen.

Uitzicht op strandhut Gili Nanggu
Uitzicht op strandhut Gili Nanggu

De levendige onderwaterwereld van Lombok

Duiken en snorkelen kun je rondom de Gili’s van Lombok meer dan goed. Je vindt er mooi gekleurd koraal en veel visjes die je extra goed kunt lokken door een beetje brood in het water te verkruimelen. Voor je het weet zwem je niet meer in water, maar in een zee van vissen. Een bijzondere ervaring die je onder meer mee kunt maken bij Gili Trawangan. Dit eiland is het grootste noordelijke gili eiland van Lombok en vanuit daar worden meer dan eens snorkeltours of duikexcursies gemaakt. Naast haar bijzondere onderwaterwereld staat Gili Trawangan bekend om haar bruisende nachtleven, gezellige beach restaurantjes en mooie resorts. Ook vind je er budgetaccommodaties, dus backpackers kunnen er zeker terecht.

Heerlijk luieren bij Lombok

Wil je optimaal genieten van zon, zee en strand maar ook af en toe een lekker hapje gado gado kunnen eten of verfrissend biertje kunnen drinken? Maar heb je geen behoefte aan talloze excursies of bars waar sommige reizigers de nacht weg dansen? Dan is Gili Meno, het middelste gili eiland van de drie noordelijke gili’s bij Lombok, het eiland voor jou. Bij Meno kun je liggen luieren onder wuivende palmbomen en als je dan toch gek wordt van het niets doen alsnog een mooie snorkeltour maken om de kleurige koralen van deze gili te bekijken.

Liefde op Lombok

De allerkleinste gili is Gili Air. Dit eilandje bereik je met de boot binnen 20 minuten vanaf Lombok. Het is een bijzonder eilandje waar je romantische bungalows vindt. Een mooie plek om een vakantie met je geliefde door te brengen en de spot voor een echt bountygevoel. Bovendien loop je in zeer korte tijd het hele eiland rond, dus een robinson crusoe gevoel is daardoor ook al snel aanwezig.

Is er meer dan het noordelijke Trawangan, Meno en Air? Ja!

Gili betekent in andere talen eigenlijk “eiland” en het is dan ook niet zo gek dat er meer leuke eilandjes zijn rondom Lombok dan Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Indonesië is immers zelf ook al een grote archipel. Andere gili’s die het waard zijn om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het paradijselijke Gili Nanggu in het zuiden van Lombok of Gili Gede.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam