Wat je moet weten over het chaotische verkeer in Thailand

Thailand staat bekend als een ideaal vakantieland. Het land is erg geschikt als je wilt backpacken, maar uiteraard kun je er ook terecht voor een luxueuze strandvakantie. Als je op reis gaat naar Thailand moet je echter wel met een aantal dingen rekening houden. Zo zijn niet alleen de cultuur en de plaatselijke gebruiken heel anders dan in Nederland, ook het chaotische verkeer kan je nog weleens verbazen.

De weg op in Thailand

Tijdens je vakantie in Thailand kun je niet om het chaotische verkeer heen. Je zult te maken krijgen met rondscheurende taxi’s, tuktuks, auto’s en overvolle scooters (in Thailand wordt gerust het hele gezin op één scooter vervoerd). Zeker als je een auto of scooter wilt huren in Thailand, is het verstandig om je van te voren in te stellen op deze drukte en chaos.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat men links rijdt én dat verkeersregels en stoplichten niet altijd gerespecteerd worden in Thailand. Wil je je ter voet verplaatsen in Thailand? Let dan goed op de gebruiken van de lokale bevolking en probeer je tijdens het oversteken bij hen aan te sluiten. Fietsen is in Bangkok niet echt aan te raden, maar in de kleinere en rustige steden eventueel wel een optie.

Thailand heeft goed onderhouden wegen

Ondanks dat het verkeer even een flinke cultuurshock kan zijn in Thailand, is het wel de moeite waard om toch de weg op te gaan. Er is tenslotte ontzettend veel te zien en te doen in dit mooie land. In Thailand zijn de wegen over het algemeen goed onderhouden, maar houd er wel rekening mee dat bijvoorbeeld in het donker rijden wordt afgeraden. Het is dus slim om je reis van te voren goed te plannen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om te reizen met het openbaar vervoer. Zowel de bus- als het treinnetwerk is goed geregeld en relatief goedkoop. In Bangkok is bijvoorbeeld het reizen met de BTS Skytrain, een soort bovengrondse metro, aan te raden.

Veilig onderweg!

Het afsluiten van een goede autoverzekering lijkt in Thailand geen overbodige luxe. Echter is een autoverzekering ook in Nederland, ondanks dat het verkeer wat overzichtelijker is, belangrijk om af te sluiten. Op internet kun je een autoverzekering vergelijken en de verzekering kiezen die het beste bij jou en je situatie past.

Ga je voor langere tijd reizen door Thailand? Verdiep je dan eens in de optie om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Door de autoverzekering te schorsen in plaats van helemaal op te zeggen, behoud je namelijk wel je schadevrije jaren. Ben je van plan in Thailand regelmatig een auto te huren? Dan is het goed om te weten dat bij veel autoverhuurbedrijven een allriskverzekering in de huurprijs is inbegrepen.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 oktober 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het chaotische verkeer in Thailand, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam