Tips voor een onvergetelijke reis door Thailand

Thailand is een veelzijdige bestemming met indrukwekkende natuur, parelwitte stranden en een levendige cultuur. Het land beschikt over alle facetten die een reis tot een fantastisch avontuur maken.

Een leuke reis naar Thailand begint echter met een gedegen voorbereiding. Hoe bereik je deze parel in Zuidoost-Azië? Vlieg je direct op Bangkok of spaar je geld uit door een tussenstop te maken? Welke vaccinaties heb je nodig? Hoe betaal je voor de reis? Waar ga je heen? Wellicht helpt dit artikel je bij het maken van deze beslissingen.

Hoe bereik je Bangkok?

Er zijn vele luchtvaartmaatschappijen die naar de Thaise hoofdstad vliegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan KLM, Qatar Airways, Etihad en Emirates. Vaak is een indirecte vlucht met een overstap op Dubai of Abu Dhabi goedkoper dan een rechtstreekse vlucht naar Bangkok. Maak voor jezelf de afweging of je liever geld of tijd bespaart. Ook kun je soms een goedkoop vliegticket naar Thailand bemachtigen door vanaf een buitenlandse luchthaven te vliegen net over de grens, zoals Düsseldorf of Brussel. Tickets zijn goedkoper in het regenseizoen, van juni tot en met oktober.

Zorg dat je de juiste vaccinaties krijgt

Iedereen blijft graag gezond op reis. Een goede eerste stap om dit te bewerkstelligen is het krijgen van de juiste vaccinaties en het nemen van goede voorzorgsmaatregelen. Vaccinaties tegen hepatitis A en DTP worden aangeraden voor een reis naar Thailand. Als je naar het noorden van Thailand reist, heb je wellicht malariatabletten nodig. Raadpleeg je huisarts of de GGD voor passend en persoonlijk advies. Op de website van de GGD vind je specifiek medisch advies voor reizigers die naar Thailand gaan. Het is handig om hier een kijkje te nemen.

Hoe betaal je voor je reis?

Natuurlijk kun je werken en sparen voordat je een lange reis naar Thailand maakt. Je kunt onderweg werken door het schrijven van blogs, het verkopen van foto’s of het plaatsen van berichten op Instagram. Je kunt ook overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten om je reis te bekostigen. Zeker voor studenten kan dit makkelijk zijn. Misschien heb je in deze levensfase wel de tijd, maar niet de middelen om een reis te maken. Na je afstuderen betaal je de lening waarschijnlijk gemakkelijk terug.

Welke bijzondere plekken ga je bezoeken?

Zoals gezegd is Thailand een veelzijdige bestemming. Als je langer dan een maand de tijd hebt, zou je kunnen overwegen zowel het noorden als het zuiden te bezoeken om een volledig beeld van het land te krijgen. De zuidelijke eilanden zijn vooral interessant voor strandliefhebbers, watersporters en duikers. Het noorden is juist leuk voor mensen die interesse hebben in de Thaise cultuur, de vele tempels en het plattelandsleven. Chiang Mai en Bangkok zijn bruisende steden, waar je goed kunt feesten en kunt genieten van het heerlijke Thaise eten en gezellige avondmarkten.

Heel veel succes en plezier met het plannen van jouw fantastische reis naar Thailand!

Voor het laatst bijgewerkt op 9 oktober 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een onvergetelijke reis door Thailand, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam