Vijf tips als je op reis gaat naar Vietnam

Vietnam staat natuurlijk bekend om zijn tempels, mooie stranden, drukke metropolen als Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) en haar bewogen oorlogsgeschiedenis. Maar er is meer te doen, als je op vakantie gaat naar het land. Hier vijf leuke tips voor je reis naar Vietnam!

Door Cara Koesoemo Joedo

Kunst in Ho Chi Minh, Vietnam#1 Kunst kijken (en kopen) in Ho Chi Minh

Soms vind je schatten waar je ze niet verwacht. In Hanoi en Ho Chi Minh City vind je veel galeries waar prachtige kunstwerken hangen van nog onontdekte kunstenaars. De Vietnamese visie op schoonheid zie je terug in de betere galerie. Stillevens van bloesems, abstracte schilderijen in felle kleuren, een portret van een Vietnamese vrouw in haar tradionele ao dai. De Vietnamese kunstenaars zijn in opkomst en we voorspellen een waardestijging van hun kunst. De prijzen voor schilderijen variëren tussen de 200 en 5.000 Amerikaanse dollars. Reserveer een dag in je reisschema om galeries te bezoeken!

Adres: Ho Chi Minh, district 1: Lotus Gallery, Mai Gallery

vietnam-fietstrip# 2 Fietstrip met verrassende finish

Welk Aziatisch land we ook bezoeken, we regelen altijd een fietstocht. De beste manier om de omgeving te ontdekken. Dit keer maakten we een pittige mountainbiketocht in de Mekongdelta. Jammer dat deze tegenviel: erg warm op onbeschutte wegen (hele lijf verbrand!) en onze gids leek van een kater te herstellen en was weinig communicatief. Maar aan het eind van de rit wachtte ons een culinaire verrassing: verse olifantvis. Trots geserveerd door de 18-jarige dochter van de kok.

Website: vietnambiketours.com

BBQ in Ho Chi Minh, Vietnam# 3 BBQ’en op een bouwplaats

In een drukke wijk van Ho Chi Minh City, op een plek waar onlangs een pand is gesloopt, is een openluchtrestaurant gebouwd van afvalhout. In dit pop up restaurant staat op iedere houten tafel een barbecue. Gezelschappen van Vietnamese jongeren en andere gasten roosteren hier hun kip, beef of garnalen en nemen er natuurlijk een Saigon biertje erbij. Met onze regelgeving zien we dit niet zo snel in Nederland gebeuren.

Adres: Ho Chi Minh City

Mui Ne Resort, Vietnam# 4 Een beloftevolle zonsopgang in Mui Ne

Nog nooit heb je zo genoten van wakker zijn, midden in de nacht! Ons resort The Cliff in Mui Ne (aan de kust, midden van Vietnam)is nog geen jaar oud en heeft fantastische villa’s, appartementen en kamers direct aan het strand. De voorzieningen zijn perfect: een wit strand voor ons alleen, een spa en een beautycenter en een enorm zwembad met bar. We hadden kunnen kiezen voor het appartement met jacuzzi, maar ook de goedkoopste kamer heeft een geweldig panoramisch uitzicht. Als we naar bed gaan laten we de gordijnen open en worden we wakker met de mooiste zonsopkomst ooit. De wolken kleuren in schakeringen op, we zien een regenboog, de kleine vissersbootjes komen stil terug over een kalme zee. Wat een mooie belofte voor een nieuwe dag.

Adres: Resort The Cliff, Zone 5, Phu Hai Ward, Mũi Né

Traditioneel voedsel uit Vietnam# 5 Seafood smullen bij Bo Ke

In Mui Ne staat Bo Ke bekend als een geweldig seafood restaurant. Bij Bo Ke staan betonnen banken en tafels op een rij, direct aan het strand. In grote bakken water zie je levende vissen, waaronder garnalen, mosselen, Sint-Jakobsschelpen. Wij eten wat de pot schaft: gekookte en rauwe oesters, clams van de BBQ, zelfs gegrild met cheddar. Proef de saus van lemongrass en pinda’s en probeer de wasabi-explosie! Voor de did it all’s staan ook struisvogel, kangoeroe, slang, krokodil, kikker en schildpad op het menu.

Adres: Restaurant Bo Ke, Mui Ne

Voor het laatst bijgewerkt op 21 mei 2014.

Zomer 2020Zomer 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam