5 redenen om te kamperen in België

België kamperen redenenBelgië is een ideaal vakantieland: lekker dichtbij, zeer gevarieerd met gezellige steden en een mooie natuur. Je vindt er strand, zee, bos en bergen én overal kun je Bourgondisch lekker eten! Het is gewoon een ontzettend leuk land! Vind je een camping in België nog wat gewoontjes klinken? Wij geven je 5 redenen om lekker bij de buren te gaan kamperen.

Gevarieerd landschap

Of je nu zin hebt in een sportieve vakantie waarin je gaat wandelen, klimmen en/of kanoën, of dat je meer zin heb om van de prachtige kustlijn met duinen, strand en zee te genieten, in België kan dat allemaal. Is jouw ideale locatie in de Belgische Ardennen, aan de oevers van de meanderende rivieren, bij de kustlijn of in één van de diverse natuurgebieden? Kies uit de vele campings in België met Vacanceselect en ontdek het veelzijdige landschap!

Bruisende steden

Het maakt niet uit waar je verblijft, vanaf een camping in België is er altijd wel een gezellige stad in de buurt voor fijne stedentrip. Denk bijvoorbeeld aan Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel, Luik of Leuven. Geniet er van shoppen, cultuur en historie, het lekkere eten en de vrolijke, gastvrije aard van de bewoners.

België kamperen steden

Leuke uitstapjes

Aangezien je geen verre vliegreis hoeft te betalen, houd je geld over voor leuke uitstapjes. En die kun je in België volop maken! Pretparken, dierentuinen, waterparken, (interactieve) musea, noem maar op. Bobbejaanland, Plopsaland, Walibi park, Zoo Antwerpen, Atomium Brussel, Sea life, Zoo Antwerpen; waar je in België ook zit, er is in de buurt altijd veel te beleven.

Praktische voordelen

Het grote voordeel van een camping in België is dat het weinig risico oplevert voor wat betreft de coronapandemie. Kamperen in de buitenlucht is in ieder geval al beter dan in een hotel en daarbij is het ook dichtbij, je kunt zo naar huis als dat nodig is en je hebt geen problemen met geannuleerde tickets en pakketreizen. En, wanneer je in het Vlaamse deel blijft, is het ook nog eens gemakkelijk voor wat betreft de taal.

België kamperen natuur

Lekker eten in België

Bourgondisch genieten, dat kun je zeker bij onze zuiderburen. En niet alleen de snacks voor de lekkere trek, zoals Vlaamse frites, wafels, bier, crêpes en chocolade. Nee, ook uitgebreid tafelen is hier een waar genot. De Belgische keuken doet eigenlijk maar weinig onder voor de Franse. En pas als je de inwendige mens lekker kunt verwennen en lang aan je tafeltje kunt nagenieten en uitbuiken, krijg je dat echte, ultieme vakantiegevoel!

Voor het laatst bijgewerkt op 6 september 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over redenen om te kamperen in België, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © CroMary/Shutterstock.com; Pixabay.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam