Booking Duitsland

Reeperbahn, Hamburg, Duitsland

De beste bezienswaardigheden in Hamburg

Reeperbahn in HamburgDe Reeperbahn is de bekendste straat van Hamburg, beroemd en berucht vanwege de (vergane) sekshops, stripteaseclubs, peepshows en prostituees, die op Hans-Albers-Platz rondhangen om hun diensten aan te bieden. De in seks gedrenkte Reeperbahn trekt zowel toeristen als inwoners van Hamburg naar de vele nachtclubs, cafés, discotheken en theaters die zich in de nabijheid bevinden. Op een oppervlakte van een kleine kilometer vind je alle denkbare vormen van vertier en entertainment.

Zo vind je er het Operettenhaus, een theater waar populaire (en redelijk brave) musicals worden opgevoerd. Dit theater is al in 1841 geopend. Een van de hipste clubs aan de Reeperbahn is Moondoo, waar dj’s over twee verdiepingen hits en dansnummers draaien. In de jaren zestig werd de club onder de naam Top Ten wereldberoemd, toen de Beatles, The Kinks en andere legendarische artiesten er hun opwachting maakten.

Wil je de rosse buurt van Hamburg beter leren kennen?
Boek hier een prikkelende 18+ tour over de Reeperbahn

Het gebied rondom de straat staat ook wel bekend als Kiez en is een ideale plek om mensen te kijken. Overdag is het tamelijk rustig, maar zodra de avond valt komen er duizenden mensen voor cabaret, Astra bier, techno, currywurst en betaalde seks. Yuppies, zwervers, tieners en theaterbezoekers lopen hier zij aan zij in de straat die door de Duitse rockmuzikant Udo Lindenberg als geile Meile werd bezongen. De rosse buurt van Hamburg kan qua erotiek wedijveren met de Wallen in Amsterdam, maar heeft ‘s avonds in het donker op sommige plekken ook wel een naargeestige en grimmige sfeer. Je vindt de Reeperbahn in de wijk Sankt Pauli. Of je nou een kroegtijger, een clubber, een berooide backpacker of brave huisvader bent, de Reeperbahn is eigenlijk een bezienswaardigheid die je niet mag missen in Hamburg.

Avond op Reeperbahn Hamburg

Voor het laatst bijgewerkt op 27 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Reeperbahn in Hamburg, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Hamburg Tourismus/Christian Spahrbier; Flickr.com/Borja Iza.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam