Booking Duitsland

Speicherstadt, Hamburg, Duitsland

De beste bezienswaardigheden in Hamburg

Speicherstadt, HamburgDe Speicherstadt in Hamburg, gebouwd vanaf 1883, is het grootste complex aaneengesloten pakhuizen ter wereld. De pakhuizen staan letterlijk aan de grachten, die er tussendoor stromen. In de neogotische bakstenen gebouwen werden ver tot in de twintigste eeuw goederen opgeslagen, voor transport naar bestemmingen elders in Europa. Vooral koffie, thee, tabak, cacao en kruiden kwamen in de pakhuizen terecht. Speicherstadt is in de Tweede Wereldoorlog voor ongeveer 70 procent verwoest, maar tussen 1949 en 1967 werd het voor een groot deel herbouwd.

In 1991 kreeg het gebied de status van historisch nationaal monument en in 2015 belandde de wijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Tegenwoordig biedt Speicherstadt onderdak aan verschillende musea, restaurants en expositieruimtes, waaronder Hamburg Dungeon en Miniatur Wunderland. Je kunt de pakhuizen met zijn eigenaardige torentjes en gevels en de architectonische details goed van dichtbij bekijken met een rondvaart. Vooral in de avond is Speicherstadt gehuld in een aura van geheimzinnigheid, als de rode bakstenen gebouwen en stalen bruggen kunstzinnig worden verlicht door 800 schijnwerpers. Het is het perfecte moment om te genieten van de sprookjesachtige sfeer, met de verlichte gevels, weerspiegelingen in het water en de de aromatische geuren van grondstoffen en goederen uit alle hoeken van de wereld.

Speicherstadt behoort officieel tot de nieuw ontwikkelde wijk HafenCity, dat met zijn moderne architectuur een mooi contrast vormt. Voor een rondvaart door de haven van Hamburg en Speicherstadt kun je opstappen bij de St. Pauli-Landungsbrücken, een terminal in de haven waar toeristenboten aanmeren. Verschillende rederijen organiseren een rondvaart, waaronder Barkassen Meyer (www.barkassen-meyer.de) en Rainer Abicht (www.abicht.de).

Gevels in Speicherstadt, Hamburg

Voor het laatst bijgewerkt op 25 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Speicherstadt in Hamburg, Duitsland, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Wereldreizigersclub; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam