Goedkoop overnachten in Milaan

Goedkoop overnachten in MilaanMilaan heeft meer dan 600 hotels, motels, bed & breakfasts, hostels, appartementen, pensions en gastenverblijven waar je kunt overnachten. Ze bevinden zich alle prijsklassen, van extreem luxe 5-sterren hotels tot eenvoudige pensione.

Bij de meeste hotels kun je rechtstreeks een kamer boeken via hun officiële website. Het is een tip om vooral op de website te kijken, omdat er actietarieven op kunnen staan die lager zijn dan de prijzen op hotelboekingssites.

Hou er rekening mee dat tijdens de Fashion Week en andere mode-evenementen en congressen de prijzen van hotelkamers flink stijgen en de schaarste toeneemt. Een normale kamer voor minder dan € 200 per nacht kun je dan amper krijgen. De drukste maanden met evenementen zijn in het voorjaar (maart, april en mei) en in het najaar (september, oktober en november). Zorg dat je op tijd een kamer boekt als je in deze maanden naar Milaan gaat. Voor een overzicht van evenementen kun je een kijkje nemen op de website van Fiera Milano, een groot congrescentrum in Milaan: www.fieramilano.it

Goedkope hotels in Milaan

In de zomermaanden, als de temperatuur het hoogst is, zijn de prijzen het laagst. Ook in de weekenden kun je veelal voor een lager tarief in Milaan overnachten. Er zijn echter ook hotels die in augustus hun deuren sluiten vanwege de zomervakantie. Het gaat hier vooral om kleinere Milanese hotels en familiehotels.

De goedkoopste hotels vind je in de buurt van het Centraal Station van Milaan. Het is niet de meest charmante omgeving, zoals zo vaak bij drukke treinstations in grote steden. Je treft er veel daklozen en immigranten op straat, al laten die reizigers meestal met rust. Ook kun je goedkope hotels vinden in de historische en levendige wijk Brera met zijn kleine straatjes, vele (niet dure) restaurants, terrasjes, nachtclubs, bars, antiekwinkels, galerieën en markten.

Voor de meest simpele kamers in eenvoudige hotels ben je minstens zo’n € 40 kwijt. Zelfs in eenvoudige hotels heb je vaak de beschikking over een televisie, airconditioning en (al dan niet gratis) wifi. De goedkoopste hotelkamers hebben geen eigen badkamer.

De laagste tarieven vind je in hostels. Er zijn er meer dan 160 in de stad. Een bed in een slaapzaal kun je krijgen vanaf € 10. Milaan heeft een goed metronetwerk, zodat je ook kunt kiezen voor een wat beter hotel dat wat verder weg ligt van het centrum, maar wel te belopen is vanaf een metrostation.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 oktober 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam