Tips voor een paasvakantie in Zeeland

In de paasvakantie weten velen de weg naar Zeeland te vinden. Terecht, want in de zonnigste provincie van Nederland is dan van alles te beleven. Je kunt talloze evenementen en festivals bezoeken en musea organiseren tentoonstellingen. Met het stijgen van de temperatuur en het ontluiken van de natuur is ook de tijd aangebroken om buiten activiteiten te ondernemen en de zilte zeelucht op te snuiven.

De paasvakantie is eigenlijk de perfecte tijd voor een weekendje weg in Zeeland. Het is er gezellig druk, maar nog niet overvol, en met het bloeien van de eerste voorjaarsbloemen is de provincie op zijn mooist. We maken je graag al een beetje wegwijs wat je met Pasen allemaal kunt doen in deze prachtige provincie. Hier vind je de beste tips voor een paasvakantie in Zeeland.

Bezoek een paasmarkt

Met Kerstmis is de kerstmarkt inmiddels een ingeburgerd fenomeen, maar ook met Pasen vind je op steeds meer plekken een paasmarkt. Tijdens de paasvakantie in Zeeland kun je in verschillende steden een paasmarkt bezoeken, langs de verschillende kraampjes slenteren en je rugzakje vullen met sfeervolle artikelen. Zo kun je op Eerste Paasdag (1 april 2018) terecht voor een paasmarkt in Vlissingen. Op de boulevards staan 150 kraampjes die uiteenlopende koopwaar aanbieden, van vis en wafels tot boeken en sieraden. Er wordt alles aan gedaan om het gezellig te maken, met muziek en activiteiten voor kinderen.

Op Tweede Paasdag (2 april 2018) is het de beurt aan de paasmarkt in Breskens, waar op het Spuiplein zo’n honderd marktkooplieden hun best doen om bezoekers te vermaken. Middelburg is het hele paasweekend (31 maart tot en met 2 april 2018) het decor van de Paasfair, een markt waar je antiek, curiosa, brocante en verzamelobjecten kunt scoren.

Zeehonden en bruinvissen spotten

De grijze zeehonden in de Nederlandse wateren hebben meestal niet zoveel belangstelling voor elkaar, maar rond Pasen slaan de vonken over. De wijfjes gaan in het vroege voorjaar op zoek naar een partner, om vervolgens op een zandplaat of een rots een jong of een tweeling te werpen.

In Zeeland zijn verschillende mogelijkheden om zeehonden te spotten, al zal je het amoureuze schouwspel waarschijnlijk niet van dichtbij kunnen bewonderen (ook zeehonden houden van privacy).In Burghsluis kun je aan boord stappen van het passagiersschip De Onrust voor een natuurrondvaart over de Oosterschelde, een plek waar zeehonden, bruinvissen en duizenden vogels zich thuis voelen. Kijk voor meer informatie op www.ms-onrust.nl

Paasvakantie in Zeeland met kinderen

Gezinnen met kinderen hoeven zich zeker niet te vervelen tijdens een paasvakantie in Zeeland. In Goes kun je voor volop waterplezier terecht in zwembad Omnium, een zwemparadijs met verschillende baden en glijbanen. Je kunt je ook onderdompelen in tropische sferen in het Tropische Bos, waar je via de skywalk over de boomtoppen kunt wandelen. Op Eerste en Tweede Paasdag worden hier rondleidingen gegeven met een natuurgids.

Het natuurhistorisch museum Terra Maris in Oostkapelle organiseert op Eerste en Tweede Paasdag (1 en 2 april 2018) een Paas-speurtocht, met paaseieren zoeken, knutselen en een paasquiz. Erg leuk met de kinderen is om mee te doen met een puzzel-paasrit op Tweede Paasdag. Motor- en autoclub ‘De Zeeuwen’ zet een route uit van ongeveer 25 kilometer in de prachtige omgeving van Heinkenszand. Het inschrijfgeld is slechts € 6 per auto. Overnachten met de kids is geen probleem. Een kindvriendelijk vakantiepark in Zeeland is altijd wel in de buurt om de paasvakantie comfortabel door te brengen.

Bezoek een tentoonstelling

Ook voor het opsnuiven van cultuur kun je gewoon in Zeeland blijven. In Middelburg vind je het Zeeuws Museum, waar met een uiteenlopende collectie de cultuur en geschiedenis van Zeeland worden belicht. Het museum wil bezoekers leren dat de provincie meer behelst dan Zeeuws Meisje, zon, zee en mosselen. Op 17 februari 2018 opende daar de tentoonstelling Das Leben am Haverkamp, waarvoor een Haags ontwerperscollectief een nieuwe collectie kleding, accessoires en gebruikersvoorwerpen heeft ontwikkeld. Het Zeeuws Museum is Eerste en Tweede Paasdag geopend.

In Nieuwdorp toont het Bevrijdingsmuseum Zeeland de bewogen geschiedenis van de provincie tijdens de Tweede Wereldoorlog. En vanaf Eerste Paasdag (1 april 2018) gaat de Stoomtrein Goes-Borssele weer rijden, voor een nostalgische treinreis door het fraaie landschap van Zuid-Beveland. Kijk voor de dienstregeling op www.destoomtrein.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 6 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over tips voor een paasvakantie in Zeeland, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam