X

Shoppen in Lissabon: hier moet je zijn!

Shoppen in Lissabon: hier moet je zijn!

Als jij op stedentrip gaat naar Lissabon, wil je waarschijnlijk de Torre de Belém bewonderen, Pastéis de Nata eten en genieten van het lekkere weer. Maar bij een stedentrip hoort natuurlijk ook shoppen! Wij vertellen je graag waar je moet zijn voor de leukste winkels in het veelzijdige Lissabon. Er zijn namelijk niet alleen leuke winkelgebieden, maar ook mooie winkelcentra.

Bairro Alto

In de bovenstad, de Bairro Alto, vind je nauwe straatjes en vele bars en restaurantjes. De winkeltjes zijn er vaak bijzonder en een beetje alternatief. Zo koop je hier bijvoorbeeld uniek servies, maar ook vintage kleding en handgemaakte sieraden. Houd er wel rekening mee dat er erg veel hoogteverschil is in dit deel van Lissabon. Een dagje shoppen kan dus best vermoeiend zijn.

Chiado

Tussen Bairro Alto en de lager gelegen wijk Baixa ligt Chiado. Deze buurt heeft met haar neoclassicistische gevels een statige uitstraling. In 1988 woedde er een grote brand, maar de meeste gebouwen zijn in ere hersteld. Winkelen doe je op en rond de Rua do Carmo en de Rua Garrett. Dit zijn elegante winkelstraten met een uitgebreid merkenaanbod.

Baixa Pombalina

Baixa, ook wel de “benedenstad” genoemd, heeft in tegenstelling tot de bovenstad geen slingerende straatjes, maar kaarsrechte lanen. Dit komt doordat er in 1755 een verwoestende aardbeving plaatsvond. Het centrum is hierna helemaal herbouwd. Winkelen doe je op de Rua Augusta en op de Rua de Prata. Hier zitten filialen van alle bekende ketens en je kunt er naar hartenlust shoppen. Ben je op zoek naar de designermerken? Begeef je dan richting de Avenida da Liberdade.

Centro Comercial Colombo

In het Centro Comercial Colombo vind je meer dan 340 winkels, van Sephora tot Primark en van Tommy Hilfiger tot Guess. Ook is er een bowlingbaan, kun je er naar de film en is er zelfs een mogelijkheid om je auto te laten wassen terwijl jij winkelt. Hier ben je dus wel even zoet. Het winkelcentrum ligt een stukje buiten de stad, maar is goed bereikbaar met de bus of met de metro.

Armazéns do Chiado

Als je in het centrum wilt blijven is Armazéns do Chiado een goed alternatief. Het is met zijn 54 winkels alleen wel een stuk kleiner dan de grotere malls buiten de stad. Het leuke aan dit winkelcentrum is dat het gebouw al uit de 12e eeuw stamt. Het ademt dus geschiedenis. Hier vind je een fijne mix van Portugese merken en bekendere ketens. Natuurlijk zijn er ook restaurantjes gevestigd, voor als je even moet uitrusten.

Centro Comercial Vasco da Gama

Een andere grote shoppingmall in Lissabon is Centro Comercial Vasco da Gama. Hier vind je 170 winkels, 33 restaurants, 6 bioscoopzalen en een sportclub. Ook hier zijn de grote ketens goed vertegenwoordigd. Het winkelcentrum ligt een stuk van het centrum verwijderd, maar met de bus of met de metro ben je er zo.

Amoreiras Shopping Center

Het Amoreiras Shopping Center is minder massaal dan Colombo en Vasco da Gama, maar zeker een bezoekje waard. Er zijn meer dan 140 winkels, van Hugo Boss tot Furla. Ook ketens zoals Zara en Bershka vind je hier. De metro brengt je snel naar dit fijne winkelcentrum en er zijn ook genoeg bussen die je kunt gebruiken.

Lees hieronder verder voor meer reisinspiratie voor je trip naar Lissabon:

Openbaar vervoer in Lissabon

In Lissabon is het handig om gebruik te maken van het openbaar vervoer, gezien de vele heuvels en best wel steile straatjes. Je kunt gebruikmaken van de metro, de tram, de bus, de regionale trein en de kabelbaan. Lees hier alle tips over het openbaar vervoer in Lissabon

Bezienswaardigheden in Lissabon

Lissabon heeft een prachtige mix van monumenten, musea en attracties, van een kasteel uit de Moorse tijd en ‘het klooster van de ontdekkingsreizigers’ tot een modern aquarium. Tijdens je vakantie kun je de straatjes van de oude wijken verkennen, langs de oever van de rivier slenteren of dwalen door groene parken. Lees hier meer over bezienswaardigheden in Lissabon

Castelo de São Jorge

Het Castelo de São Jorge is een van de bekendste en belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon. Het ‘Kasteel van Sint Joris’ ligt op een glorieuze plek op een 110 meter hoge heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de hoofdstad van Portugal, de rivier De Taag en de Atlantische Oceaan. Lees hier meer over het Castelo de São Jorge

Mosteiro dos Jerónimos

Een van de mooiste monumenten van Lissabon is het Mosteiro dos Jerónimos – oftewel het Hiëronymietenklooster. Het klooster wordt al sinds mensenheugenis in verband gebracht met zeevaarders en ontdekkingsreizigers. Het werd in 1502 gebouwd in opdracht van koning Manuel I ter ere van Vasco da Gama’s epische reis naar India in 1498. Lees hier meer over het Mosteiro dos Jerónimos

Vliegen naar Lissabon

Vanaf Nederland gaan meerdere vluchten per dag naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Je kunt met de luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, Easyjet en TAP Portugal rechtstreeks vliegen van Amsterdam Schiphol naar Lissabon. Low budget maatschappij Ryanair vliegt rechtstreeks van Eindhoven naar Lissabon. Lees hier meer over vliegen naar Lissabon

Voor het laatst bijgewerkt op 3 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over shoppen in Lissabon, Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Jorge Franganillo; Pixabay.

Twitter Facebook Google+ Pinterest