Cişmigiu Park, Boekarest, Roemenië

De beste bezienswaardigheden in Boekarest

Cismigiu Park in BoekarestCişmigiu Park is het oudste publiek toegankelijke park in Boekarest, dat tussen 1845 en 1860 is aangelegd. Het is de perfecte plek om elk moment van de dag te ontspannen, met rustige straatjes, bankjes, terrasjes en een grote speeltuin voor de kinderen. In de zomer zijn boten en waterfietsen te huur voor een romantisch tochtje over het meer in het park. In de winter is het meer omgetoverd tot een schaatsbaan, waar je schaatsen kunt huren en kunt genieten van een glühwein na het schaatsen. Het is dus niet verwonderlijk dat het park voor de locals een favoriete plek is om te wandelen en te fietsen of een potje schaak te spelen.

Het 16 hectare grote Cişmigiu Park is ontworpen door de Duitse landschapsarchitect Wilhelm Meyer als Engelse tuin. Voor de aanleg werden meer dan 30.000 bomen en planten uit de Roemeense bergen naar de hoofdstad gebracht, terwijl exotische planten uit de botanische tuinen in Wenen werden gehaald. Een hoogtepunt in het park is de Romeinse tuin, aangelegd in de stijl van het oude Rome. Je vindt er borstbeelden van de beroemdste schrijvers van Roemenië.

Een grappig detail is dat je er ook de oudste kiosk van Boekarest kunt vinden, in de buurt van de ingang van Bd. Regina Elisabeta (eigenlijk is het de één na oudste, maar de oudste is afgebrand). Cişmigiu Park bevindt zich in het centrum van de hoofdstad en is 24 uur per dag geopend. Er zijn een paar cafés waar je wat kunt drinken. Ook vinden er regelmatig evenementen en concerten plaats – daarvoor kun je kijken op de website. Adres: Bulevardul Regina Elisabeta, Boekarest. Website: www.cismigiuparc.ro

Brug in Cismigiu Park, Boekarest

Voor het laatst bijgewerkt op 24 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Cişmigiu Park in Boekarest, Roemenië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Joe Mabel/Wikimedia Commons; Flickr.com/Luca Volpi.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam