Autoverhuur in Spanje

Autoverhuur in SpanjeSpanje is een populaire toeristische bestemming, dus aan autoverhuurbedrijven is geen gebrek. In alle badplaatsen en steden en op alle luchthavens is een ruime keuze aan bedrijven waar je een auto kunt huren, vaak voor heel weinig geld. Je kunt kiezen uit de bekende internationale autoverhuurders, maar Spanje heeft ook veel nationale en regionale autoverhuurbedrijven. Ook op de Canarische Eilanden en de eilanden van de Balearen hoef je niet ver te zoeken voor het huren van een auto. Vergelijk de tarieven van de autoverhuurders op hun websites voordat je op vakantie gaat. Er kunnen voordelige aanbiedingen tussen zitten.

Er is onder de huurauto’s op het Spaanse vasteland wel een schaarste aan automaten. Wil je (voordelig) een automaat huren, dan moet je er tijdig een reserveren. Op de eilanden bieden de autoverhuurbedrijven wel veel automaten aan.

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Spanje is 21 jaar. In sommige regio’s geldt ook een maximumleeftijd. In Spanje kun je zonder problemen op één plek een auto huren en deze in een andere stad weer inleveren. Je moet hier meestal extra voor betalen.

Huur je een auto op de Canarische Eilanden of de Balearen, dan mag je deze echter niet meenemen naar het Spaanse vasteland. Omgekeerd mag je ook niet met een huurauto vanuit Spanje de veerboot nemen naar een van de vakantie eilanden.

Het huren van een auto in Spanje is goedkoop, maar het is nog altijd duurder dan het reizen met de trein of de bus. Bovenop de autohuur betaal je namelijk ook nog voor benzine en de tolwegen. Een huurauto is essentieel als je het binnenland van Spanje wilt verkennen. Verblijf je vooral in de badplaatsen en de grote steden, dan is het huren van een auto een slecht idee. Je hebt te maken met chaotisch en druk verkeer en het parkeren in de steden is een nachtmerrie.

Overzicht bedrijven voor autoverhuur in Spanje

Autoverhuur landelijk

Autoverhuur Costa del Sol (Malaga)

Autoverhuur Costa Blanca (Alicante)

Autoverhuur op Ibiza

Voor het laatst bijgewerkt op 19 juni 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam