Mijas, het witte dorpje aan de Costa del Sol

Uitzicht vanuit Mijas, SpanjeDe Spaanse Costa del Sol bestaat uit meer dan alleen een lange reeks badplaatsen waar je vertier kunt zoeken met zon, zee en strand. Vlakbij de populaire badplaatsen Torremolinos en Fuengirola bevindt zich het witte dorpje Mijas. Het ligt in de heuvels en is zeker een aanrader voor een dagtrip, al zijn er in het dorp ook enkele hotels waar je kunt verblijven. Mijas ligt vlakbij en is gemakkelijk te bereiken met huurauto, taxi of bus. Hier enkele redenen om Mijas te bezoeken.

Het uitzicht

Het uitzicht vanaf Mijas op de kust in Spanje is ongeëvenaard. Er zijn weinig plaatsen waar je zo’n indrukwekkend uitzicht hebt op de Costa del Sol. In de verte zie je het gekrioel in de badplaatsen en de daarachter liggende Middellandse Zee. Bij de uitzichtpunten in Mijas zijn terrasjes, zodat je wat langer van het vergezicht kunt genieten.

De kapel

Kapel in Mijas, SpanjeMijas heeft een markante kapel, Virgin de la Pena (Vrouw van de Rots), die is uitgehouwen in een rots. Het ligt naast de bekende uitkijkpunt El Compás. In het kapelletje bevindt zich een beeld van deze maagd, die een beschermheilige is van Mijas. Volgens een legende was het beeld vijf eeuwen verborgen en werd het in 1586 ontdekt door een metselaar en een vader van twee herdersjongens. Een duif leidde hen naar de plek. Door de grot hangt er een mystieke sfeer in de ruimte.

De straatjes

Mijas, SpanjeMijas is klein genoeg om er te wandelen, en de straatjes zijn klein genoeg om niet al teveel last te hebben van het gemotoriseerde verkeer en langs sjokkende ezels met toeristen. Je kunt ook via trappetjes van de ene straat naar de andere, langs de vele witte huisjes in het dorp. Af en toe is er een pleintje waar je beschut onder bomen het leven aan je voorbij ziet trekken.

Ook voor het kopen van souvenirs kun je beter naar Mijas gaan, in plaats van daarvoor in de badplaatsen te blijven hangen. De Spaanse souvenirs zijn meer ‘authentiek’ (denk aan olijfolie en keramiek) en er is een ruime keus.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws Latijns Amerika Costa Rica
Sort by