Spanje autohuur

Mijas, het witte dorpje aan de Costa del Sol

De Spaanse Costa del Sol bestaat uit meer dan alleen een lange reeks badplaatsen waar je vertier kunt zoeken met zon, zee en strand. Vlakbij de populaire badplaatsen Torremolinos en Fuengirola bevindt zich het witte dorpje Mijas. Het ligt in de heuvels en is zeker een aanrader voor een dagtrip, al zijn er in het dorp ook enkele hotels waar je kunt verblijven. Mijas ligt vlakbij en is gemakkelijk te bereiken met huurauto, taxi of bus. Hier enkele redenen om Mijas te bezoeken.

Het uitzicht vanaf Mijas

Het uitzicht vanaf Mijas op de kust in Spanje is ongeëvenaard. Er zijn weinig plaatsen waar je zo’n indrukwekkend uitzicht hebt op de Costa del Sol. In de verte zie je het gekrioel in de badplaatsen en de daarachter liggende Middellandse Zee. Bij de uitzichtpunten in Mijas zijn terrasjes, zodat je wat langer van het vergezicht kunt genieten.

De kapel in Mijas

Mijas heeft een markante kapel, Virgin de la Pena (Vrouw van de Rots), die is uitgehouwen in een rots. Het ligt naast de bekende uitkijkpunt El Compás. In het kapelletje bevindt zich een beeld van deze maagd, die een beschermheilige is van Mijas. Volgens een legende was het beeld vijf eeuwen verborgen en werd het in 1586 ontdekt door een metselaar en een vader van twee herdersjongens. Een duif leidde hen naar de plek. Door de grot hangt er een mystieke sfeer in de ruimte.

De straatjes in Mijas

Ook voor het kopen van souvenirs kun je beter naar Mijas gaan, in plaats van daarvoor in de badplaatsen te blijven hangen. De Spaanse souvenirs in de vele winkeltjes zijn meer ‘authentiek’ (denk aan olijfolie en keramiek) en er is een ruime keus. Het is sowieso leuk om door de straatjes van Mijas te wandelen, langs de witgekalkte huisjes en de muren met vrolijke bloempotten. Er zijn genoeg cafés, koffietentjes en theesalons om je dorst te lessen.

Hoe kom je in Mijas?

Mijas is zowel vanuit Fuengirola als Torremolinos makkelijk te bereiken. Vanuit Fuengirola is het ongeveer 10 minuten rijden met een taxi of (huur)auto. De bus vertrekt elk halfuur en doet er 13 minuten over. Vanuit Torremolinos is het een kwartiertje rijden. Elk kwartier vertrekt er een rechtstreekse bus, die er 40 minuten over doet om in Mijas te komen.

In de kleine straatjes van Mijas kun je niet komen met de auto, maar aan de rand van het centrum is een grote parkeerplaats waar je kunt parkeren. Hier vandaan kun je alles makkelijk te voet afleggen. Vanaf het parkeerterrein vertrekken ook paardenkoetjes waarmee je een (toeristisch) ritje door Mijas kunt maken.

Voor het laatst bijgewerkt op 18 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Mijas, het witte dorpje bij de Costa del Sol in Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Wereldreizigersclub.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam