X

Zonvakantie Andalusië – het culturele hart van Spanje

Zonvakantie Andalusië – het culturele hart van Spanje

Vakantie Andalusië: beleef de Mediterraanse sfeer en ervaar de serene rust

Zon, zee en strand… Dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die in je gedachten opkomen wanneer je aan de regio Andalusië in Spanje denkt. Deze regio biedt echter veel meer dan alleen vermaak voor de zonaanbidder. Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden die jouw vakantie onvergetelijk maken. Van historie tot natuur, en van strand tot gezellige dorpjes: er is voor elk wat wils.

Ook op het gebied van accommodaties is er veel te kiezen. Je zou de komende zomermaanden door kunnen brengen in een vakantiehuis met privé-zwembad dat voorzien is van alle luxe die je maar kunt wensen. Ontdek de talloze mogelijkheden van Zuid-Spanje!

Activiteiten en bezienswaardigheden in Andalusië

Reserva natural Fuente de Piedra

In het noorden van de provincie Málaga ligt een oogverblindend mooi zoutwatermeer van bijna 1400 hectare groot. Het water is vrij ondiep, waardoor je er een van de grootste flamingo-kolonies van Europa kunt vinden. Ieder jaar wordt een groot feest georganiseerd rondom het ‘ringen’ van de flamingo’s.

Na een bezoek aan het meer kun je direct een kijkje nemen in het dorp Fuente de Piedra. Dit pittoreske dorpje staat vol met de karakteristieke witte huizen en er hangt een gemoedelijke sfeer. Het dorp kent tevens een rijke geschiedenis. Je kunt er onder andere een paleis bewonderen uit de 19e eeuw dat in neoklassieke stijl is gebouwd.

Hollywood-glamour in Tabernas

De Tabernaswoestijn is een beschermd natuurgebied dat ingeklemd ligt tussen twee grote bergketens: de Sierra de los Filabres en de Sierra de Alhamilla. Door het heersende droge klimaat en de daarbij behorende vegetatie, vormt de woestijn een perfecte achtergrond voor vele westernfilms. Rondom de filmlocaties is een themapark ingericht waarin men zich een echte cowboy waant in een typisch westerndorp.

Vakantie Málaga

Málaga is met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius en 11 zonuren per dag in juli een ideale bestemming voor de zonaanbidder. Door de vele musea en historische gebouwen zal de cultuurliefhebber zijn vakantie in Málaga ook zeker niet slaapverwekkend vinden. Er zijn verschillende musea in het centrum en ook de prachtige architectuur zal je niet teleurstellen. Hieronder een aantal van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Malaga.

Musea in Málaga

  • Picasso Museum
  • Automuseum
  • Russisch staatsmuseum
  • Revello de Toro Museum

Bezienswaardigheden in Málaga

  • Sea Life
  • Parque de Malaga
  • Teatro Romana
  • Mezquita

De Mezquita is de kathedraal van Córdoba in Spanje. Het historische centrum van de stad met de kathedraal staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Mezquita is Spaans voor moskee. Hiermee wordt verwezen naar de functie van het gebouw voor de Reconquista, voordat het een kathedraal werd.

Vakantie Andalusië: Accomodaties van La Casita

Ben je op zoek naar een vakantiehuis met zwembad? Dan ben je bij La Casita aan het juiste adres. Wij bieden talloze vakantiehuizen aan in de regio van Málaga, en de privévilla’s hebben altijd een privézwembad. Afhankelijk van hoe jouw ideale vakantie eruit ziet, kun je ook een vakantiehuis op een klein vakantiepark boeken, of een vrijstaande villa.

De beheerders van La Casita spreken Nederlands, wat het contact gemakkelijk maakt voor het geval je vragen en/of opmerkingen hebt. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien om voor jou een zo ontspannen mogelijke ervaring mogelijk te maken, in alle huizen is een internetverbinding mogelijk en alle huizen zijn voorzien van airconditioning. Een echte all inclusive Spanje vakantie! Hoewel de vakantiehuizen in een natuurlijke omgeving zijn te vinden, liggen zij op maximaal 5-10 minuten rijden van het dichtstbijzijnde dorp en de winkels.

Geniet van een heerlijke vakantie Andalusië met La Casita vakantiehuizen!

Voor het laatst bijgewerkt op 16 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een zonvakantie in Andalusië, Spanje, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Twitter Facebook Google+ Pinterest