Overnachten en hotels in Edinburgh

Overnachten in EdinburghVoor overnachten in Edinburgh heb je een ruime keuze aan accommodatie. Met de honderden hotels, hostels, bed & breakfasts, guesthouses, campushotels en appartementen is het aanbod groter dan in elke andere Britse stad, met uitzondering van Londen. In het centrum van Edinburgh kun je vooral terecht voor hotels en grote hostels voor backpackers. Voor meer kleinschalige accommodatie en bed & breakfasts heb je buiten het centrum meer keus.

Voor een overnachting in een luxe hotel betaal je minstens £ 150 per nacht. In een middenklasse hotel ben je tussen de £ 100 en £ 150 kwijt. In de goedkoopste hotels ben je tot £ 100 per nacht kwijt.

Edinburgh is een populaire stad, dus het is raadzaam altijd van tevoren te reserveren. Dit geldt met name voor het Edinburgh Fringe Festival in augustus (het grootste kunstfestival ter wereld) en Hogmanay, het Schotse nieuwjaarsfeest. Wil je dan de stad bezoeken, dan moet je maanden van tevoren een hotelkamer boeken. Hotels verhogen ook de prijzen tijdens het Fringe Festival en Nieuwjaar.

Beroemde hotels in Edinburgh

Balmoral Hotel

Balmoral Hotel in EdinburghHet Balmoral Hotel met zijn karakteristieke 58 meter hoge klokkentoren is een van de bekendste en legendarische hotels in Edinburgh. Het 5-sterrenhotel ging open in 1902 en was ooit het gastenverblijf voor Brits spoorwegpersoneel bij Waverley Station. Meteen na de opening is besloten de klok op de toren 3 minuten voor te laten lopen, zodat de inwoners van Edinburgh hun trein niet zouden missen. Dat is sinds die tijd niet veranderd.

Het in Victoriaanse stijl opgetrokken gebouw is in 1988 gesloten voor een renovatie en in 1991 door Sean Connery weer geopend. De populaire Britse schrijfster J.K. Rowling legde in 2007 in het hotel de laatste hand aan haar Harry Potter-boekenserie. Het Balmoral beschikt over enkele bars en restaurants, waaronder Number One, dat een Michelin-ster op zak heeft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum van Edinburgh, aan de oostkant van Princes Street, de belangrijkste winkelstraat in de stad. The Balmoral is sinds enkele jaren onderdeel van de hotelketen Rocco Forte Hotels. Website: www.roccofortehotels.com

Hotels in Edinburgh

Voor overnachten in de Schotse hoofdstad staat hier een overzicht van officiële websites van hotels in Edinburgh. Via de website kun je een hotelkamer reserveren.

Guest Houses in Edinburgh

Bed & breakfasts in Edinburgh

Voor het laatst bijgewerkt op 11 november 2015. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Edunburgh, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Marketing Edinburgh; depositphotos.com/Bertl123.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam