Booking Argentinië

Plaza de Mayo, Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires Plaza MayoPlaza de Mayo is het belangrijkste plein in Buenos Aires en was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad en het land. Het plein werd al aangelegd in 1580, tijdens het ontstaan van Buenos Aires. Plaza de Mayo is echter het brandpunt van het politieke leven sinds 1810, toen de Spanjaarden werden verslagen en Argentinië onafhankelijk werd.

Ontdek de bezienswaardigheden van Buenos Aires in je eigen tempo
Boek hier een ticket voor de hop on hop off-bus in Buenos Aires

De revolutie vond plaats in mei, waar het plein zijn huidige naam aan te danken heeft. Van 1976 tot 1983 verzamelden zich regelmatig de Dwaze Moeders op Plaza de Mayo, rouwend en protesterend om hun ‘verdwenen’ kinderen tijdens de militaire junta. Rond het plein staan tal van belangrijke gebouwen, waaronder de kathedraal, het oude stadhuis (Cabildo) en het roze presidentiële paleis (Casa Rosada), waar presidentsvrouw Eva Perón de menigten toesprak.

Midden in het hart van het plein staat de Pirámide de Mayo, het oudste monument van Buenos Aires dat in 1811 is neergezet om de eerste verjaardag van de opstand te vieren. Een groot deel van Plaza Mayo is voetgangersgebied, dus ideaal om al wandelend een stukje Argentijnse geschiedenis op je in te laten werken.

Monument op Plaza de Mayo in Buenos Aires

Voor het laatst bijgewerkt op 16 september 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Plaza de Mayo in Buenos Aires, Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam