Plaza de Mayo, Buenos Aires, Argentinië

De beste bezienswaardigheden in Buenos Aires

Plaza de Mayo, Buenos AiresPlaza de Mayo is het belangrijkste plein in Buenos Aires en was het toneel van vele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad en het land. Het plein werd al aangelegd in 1580, tijdens het ontstaan van Buenos Aires. Plaza de Mayo is echter het brandpunt van het politieke leven sinds 1810, toen de Spanjaarden werden verslagen en Argentinië onafhankelijk werd. De revolutie vond plaats in mei, waar het plein zijn huidige naam aan te danken heeft. Van 1976 tot 1983 verzamelden zich regelmatig de Dwaze Moeders op Plaza de Mayo, rouwend en protesterend om hun ‘verdwenen’ kinderen tijdens de militaire junta.

Rond het plein staan tal van belangrijke gebouwen, waaronder de kathedraal, het oude stadhuis (Cabildo) en het roze presidentiële paleis (Casa Rosada), waar presidentsvrouw Eva Perón de menigten toesprak. Midden in het hart van het plein staat de Pirámide de Mayo, het oudste monument van Buenos Aires dat in 1811 is neergezet om de eerste verjaardag van de opstand te vieren. Een groot deel van Plaza Mayo is voetgangersgebied, dus ideaal om al wandelend een stukje Argentijnse geschiedenis op je in te laten werken.

Casa Rosada op Plaza de Mayo, Buenos Aires

Voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Plaza de Mayo in Buenos Aires, Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam