Booking Argentinië

Teatro Colón, Buenos Aires, Argentinië

De beste bezienswaardigheden in Buenos Aires

Teatro Colon in Buenos AiresBen je een liefhebber van muziektempels, dan moet je geen kans voorbij laten gaan om enkele van de grandioze theaters in Buenos Aires te bezoeken. De bekendste is het prachtige Teatro Colón, dat een podium biedt voor opera, ballet en klassieke muziek. Het theater is ontworpen door een reeks verschillende architecten, dat waarschijnlijk de mix van stijlen verklaart. De akoestiek in de concertzaal wordt tot de beste ter wereld gerekend. Het opende in 1908 met een uitvoering van Verdi’s Aïda.

Met bijna 2500 stoelen en duizend staanplaatsen was het Teatro Colón tot 1973 het grootste operahuis ter wereld, toen het Sydney Opera House in Australië die titel overnam. Internationale grootheden als Callas, Pavarotti, Caruso en Toscanini hebben opgetreden in het Teatro Colón. Toeristen kunnen een rondleiding krijgen, waarbij je een fascinerend kijkje krijgt achter de schermen. Je ziet bijvoorbeeld hoe decors, kostuums en pruiken worden gemaakt.

Maar de beste ervaring krijg je natuurlijk als je een kaartje koopt voor een concert en zelf plaats neemt in de weelderig ingerichte zaal. Teatro Colón is de thuisbasis van het Buenos Aires Filharmonisch Orkest. Adres: Cerrito 628, Buenos Aires. Website: www.teatrocolon.org.ar

Gevel van Teatro Colón in Buenos Aires

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Teatro Colón in Buenos Aires, Argentinië, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/David Stanley.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam