Vliegen naar Teheran, Iran

Vliegen TeheranVanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Teheran vliegen. De Iraanse luchtvaartmaatschappij Iran Air vliegt enkele keren per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar de hoofdstad van Iran. KLM vliegt vanaf eind oktober 2016 vier keer per week van Amsterdam naar Teheran, waarbij Iran weer is opgenomen in de dienstregeling van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. KLM vloog eerder op Teheran van 1991 tot en met 2013. De vliegtijd van Amsterdam naar Teheran is ongeveer 5½ uur.

Teheran heeft twee luchthavens. De belangrijkste voor internationale vluchten is Tehran Imam Khomeini International Airport. Het tweede vliegveld Mehrabad International Airport wordt vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt.

Tehran Imam Khomeini International Airport

Tehran Imam Khomeini International Airport (IKA) is de grootste internationale luchthaven van Iran. Het vliegveld werd in 2004 in gebruik genomen en ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad. Het bestaat uit één terminal, maar er wordt gebouwd aan een tweede.

Khomeini Airport in TeheranKhomeini International Airport beschikt over banken, geldautomaten en een geldwisselkantoor (creditcards worden op weinig plekken geaccepteerd in Iran). Er zijn koffietentjes en snackbars en er is een restaurant waar je terecht kunt voor traditionele Perzische gerechten. Er zijn duty free winkels waar onder meer Iraanse delicatessen, kruiden en souvenirs worden verkocht (maar geen alcohol).

De luchthaven beschikt verder over een gebedsruimte en een eerste hulppost. Wifi is gratis in delen van de terminal, waaronder de vertrekhal.  Er zijn geen kantoren van autoverhuurbedrijven, maar een vertegenwoordiger van Europcar kan je opwachten als je vooraf een boeking hebt gemaakt voor het huren van een auto. Tegenover de terminal op loopafstand is het 4-sterren Axis Tehran Imam Khomeini Airport Hotel. Website: ikia.airport.ir

Vervoer van de luchthaven Imam Khomeini naar Teheran

Buiten de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar het centrum van Teheran. Er gelden officiële tarieven. De rit naar het centrum duurt ongeveer 90 minuten.

Je kunt ook de metro nemen, maar daarvoor moet je eerst een shuttlebus pakken naar het dichtstbijzijnde metrostation: Haram-e Motahhar Metro Station. Daar kun je overstappen op metrolijn 1 (rode lijn) richting het centrum. Voor een binnenlandse vlucht vanaf Mehrabad International Airport moet je vervolgens overstappen op metrolijn 4. Er wordt aan gewerkt om metrolijn 1 door te trekken naar Imam Khomeini International Airport.

Mehrabad International Airport

Mehrabad International Airport (THR) was lange tijd de belangrijkste luchthaven van Iran, totdat het te klein werd en het nieuwe Khomeini International Airport werd gebouwd. Het vliegveld wordt door een dozijn Iraanse luchtvaartmaatschappijen nu vooral voor binnenlandse passagiersvluchten in Iran gebruikt en is daarmee de drukste van het land, in passagiersaantallen.

Mehrabad International Airport bestaat uit zes terminals en ligt ongeveer 8 kilometer ten westen van Teheran. Twee terminals worden alleen gebruikt tijdens de Hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka. De luchthaven beschikt over banken, geldautomaten, winkels, restaurants en koffietentjes. Website: mehrabad.airport.ir

Sinds het voorjaar van 2016 rijdt metrolijn 4 (gele lijn) van Mehrabad Airport naar het centrum van Teheran. Ook kun je een bus of een taxi nemen naar de Iraanse hoofdstad. De taxirit naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten.

Voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Teheran, Iran, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam