Jordanië reizen

De hoogtepunten van reizen door Jordanië

Jordanië: het centrum van het Midden-Oosten

Reizen door JordaniëJordanië is een land met een rijk historisch verleden. De geschiedenis heeft veel sporen achtergelaten in het veelzijdige landschap van Jordanië. Dit is te zien aan de oude ruïnesteden en imponerende opgravingen zoals in Petra. De rijke vorm aan cultuur maakt Jordanië een prachtig land, evenwel de ontspannende stranden, de Dode Zee, de prachtige voortdurende woestijnen en ruige natuurlijke Wadi’s laten een gedenkwaardige indruk bij je achter.

Himma – Noord-Jordanië

Helemaal in het noorden van Jordanië tegen de Golanvlaktes aan ligt El Himma. Een prachtig groen gebied. Je rijdt voorbij Irbid, de tweede stad van Jordanië. Hierna kom je in een van de mooiste gebieden van Jordanië. Een groene vallei gelegen tegen de rotsen van de Golan hoogtes. Hier vormen warmwaterbronnen de natuurlijke voeding voor deze diverse regio. Er komen hier weinig tot geen toeristen en de bevolking is in dit geïsoleerde gebied erg vriendelijk en enthousiast wanneer er reizigers komen.

Petra, JordaniëPetra

Petra is een stad die je gezien moet hebben als je in Jordanië aan het reizen bent. De meeste mensen bezoeken deze stad vaak via de ‘traditionele’, normale weg. Echter is het schitterend om deze stad via de achterkant te bezoeken. Men kent Petra vaak van de vele foto’s die online staan van het grootste klooster, daar staat tegenover dat er nog een onwijs grote en mooie stad is achter dit klooster. Deze stad zal je ook bezoeken als je via de achterkant Petra bezoekt. Op deze manier blijft de grande finale met het bekende beeld van Petra bewaard tot het einde. Petra is vele malen meer dan wat ik me er ooit bij voor had gesteld, je valt gegarandeerd van verbazing in verbazing!

Wadi Mujib

Voor de sportievelingen onder ons is de Wadi Mujib iets wat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Jordanië! Wadi Mujib is een grote waterval, om deze hike naar boven te wagen moet je toch wel een flinke conditie hebben. Tot je oksels in het water lopen en je schoenen kwijt raken als je ze niet goed vast strikt zijn de normaalste zaken hier. Dit komt allemaal door de enorme kracht van het water. Voor degene die de Wadi Mujib willen bezoeken, hier nog een tip: hij is alleen te betreden vanaf 1 april tot en met 1 oktober én bij 18 jaar en ouder.

Wadi Rum

Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. Wadi Rum is met haar 74.000 hectare de grootste wadi van Jordanië en wordt ook wel “The Valley of the Moon” genoemd. In 2011 is Wadi Rum door Unesco op de Werelderfgoedlijst geplaatst, en daarmee dus een spot die niet gemist mag worden op jouw reis naar Jordanië.

Wadi Rum in JordaniëNa een bezoek aan Petra is het aan te raden om door te rijden naar Wadi Rum, om daar de prachtige zonsondergang mee te maken, boven op de berg zie je de zon zo achter de bergen wegvallen. Super ervaring, zo stil, zo groots en prachtige kleuren!

Overnachtingstip: ga wildkamperen met een gids. Dit is een geweldige ervaring in de stilte van de woestijn.

De Rode Zee – Aqaba

Naast alle actieve ervaringen die je tijdens een reis door Jordanië opdoet is er natuurlijk ook nog tijd voor ontspanning. Dat kan perfect in Aqaba. Deze locatie staat ook bekend om haar prachtige riffen. De oogverblindende onderwaterwereld in de golf van Aqaba geeft een kleine kijk in de schoonheid van de Rode Zee. Kleine extra tip: pak de boot naar Pharo Island, gelegen voor de kust van Egypte. Dit verlate eiland is een ervaring op zichzelf!

Geschreven door: Rob van Helvoort | Jordanië specialist bij Middenoostenreizen.com

Middenoostenreizen.com is de specialist op het gebied van reizen naar het Midden-Oosten. Jordanië is een van de topbestemmingen in het Midden-Oosten. Hopelijk denk je daar net zo over na het lezen van deze hoogtepunten die je niet mag missen als je gaat reizen in Jordanië.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam