autohuur USA

Little Havana, Miami, Florida, Verenigde Staten

De beste bezienswaardigheden in Miami

Little Havana in MiamiLittle Havana is de Cubaanse wijk van Miami. De buurt (La Pequeña Habana) staat niet bekend om zijn toeristische attracties, maar om zijn bijzondere culturele sfeer. Overal hoor je Latijns-Amerikaanse muziek, ruik je de aroma’s van Cubaanse koffie en zie je oude sigaren rokende mannen domino spelen.

SW 8th Street – oftewel Calle Ocho – is de belangrijkste verkeersader van Little Havana, met fruitstalletjes, Cubaanse restaurants, kunstgalerieën en sigarenwinkels. Het is de plek waar gevluchte Cubanen neerstreken nadat Fidel Castro in 1959 aan de macht kwam. Je ziet er nog steeds de sporen van het leven dat ze achterlieten, inclusief de rieten schommelstoelen op het bordes voor de pastelkleurige huizen. Je vindt er het Brigade 2506 Memorial, de eeuwige vlam ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de mislukte invasie van Cubaanse ballingen in de Varkensbaai in 1961. En je hebt er de Walkway of the Stars, waar Latijns-Amerikaanse beroemdheden als Gloria Estefan en Celia Cruz worden geëerd.

Little Havana, ten westen van downtown Miami, is een heerlijke plek om mensen te kijken. Er zijn vele pleinen waar mensen in de open lucht samenkomen en op de muren zie je schilderingen van belangrijke Cubaanse figuren en scènes uit het dagelijkse leven. Wil je in Miami de Cubaanse keuken proeven, dan is dit the place to be. Voor informatie ter plaatse kun je terecht bij het Little Havana Welcome Center. Adres: 1442 SW 8th Street, Miami, VS.

Domino in Little Havana, Miami

Voor het laatst bijgewerkt op 29 november 2016. Als je aanvullingen, opmerkingen of tips hebt over Little Havana in Miami, Florida, Verenigde Staten, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Greater Miami Convention and Visitors Bureau; Flickr.com/Adrian Salgado.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam