autohuur USA

Wall Street, New York City, Verenigde Staten van Amerika

De beste bezienswaardigheden in New York City

Wall Street in New York CityWall Street is de thuishaven van gestreste beurshandelaren, geldwolven, cokesnuivers en hedge fund managers die goochelen met miljarden dollars. Dat is althans het beeld dat naar voren komt in Amerikaanse films en televisieseries, maar in werkelijkheid valt dat wel mee. Wall Street is een smal straatje in het zuiden van Manhattan waar één gebouw domineert: de New York Stock Exchange. Het is veruit de grootste effectenbeurs ter wereld: dagelijks wordt hier voor zo’n 170 miljard dollar aan aandelen verhandeld.

Wall Street staat hiermee sinds 1817 symbool voor de Amerikaanse financiële wereld en is een icoon geworden van het globale kapitalisme. Vroeger kon je het gekrioel van de beurshandelaren vanaf een balkon bekijken, maar om veiligheidsredenen is de effectenbeurs in New York City niet meer toegankelijk voor bezoekers. Van een afstandje kun je wel het imposante gebouw met de zes marmeren Korinthische zuilen en de enorme Amerikaanse vlag bewonderen. In koffietentjes en lunchrooms in de omgeving krijg je iets mee van de buzz van de hardwerkende beurshandelaren, zoals bij Financier Patisserie: www.financierpatisserie.com

New York Stock Exchange

Voor het laatst bijgewerkt op 17 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Wall Street, New York City, Amerika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam