Nationale parken Canada gratis in 2017

autohuur Canada

Nationale parken Canada gratis in 2017Amsterdam, 23 oktober 2016 – Canada viert in 2017 zijn 150e verjaardag, en dat is uiteraard reden voor een feestje. Daarom zijn alle nationale en historische parken en mariene beschermde gebieden volgend jaar gratis toegankelijk, voor iedereen. Of je nou in Canada woont of als buitenlandse toerist in het land op vakantie bent, in heel 2017 hoef je geen entree te betalen.

Dit is dus een geweldige gelegenheid een route van kust naar kust uit te stippelen langs de nationale parken. Snuif bijvoorbeeld eens de buitenlucht op in La Mauricie National Park, op 200 kilometer rijden van Montréal. Het park heeft meer dan 150 meren en vele watervallen waar je onderin een duik kunt nemen. Het oudste is het Banff Nationaal Park in de Rocky Mountains (opgericht in 1885), met valleien, bergen, gletsjers, bossen, weiden en rivieren.

Ook worden er allerlei evenementen georganiseerd, van wandelingen bij zonsondergang tot chocoladeproeverijen. Canada heeft 39 nationale parken in het hele land en daarnaast nog 950 historische plekken, zoals forten en monumenten. Het Fathom Five National Marine Park vlakbij Toronto bevindt zich in de zee en bestaat onder meer uit twintig eilandjes en 22 scheepswrakken op de zeebodem.

Voor het kamperen en andere accommodatie in de parken moet je wel betalen en ook de rondleidingen met gidsen zijn niet gratis. De nationale parken in Canada zijn altijd al in trek, vooral in de zomermaanden van juni tot en met augustus. Met de gratis toegang zal de populariteit alleen maar toenemen, dus als je er wilt overnachten is het raadzaam snel te reserveren. Kijk voor meer informatie op www.pc.gc.ca/eng/voyage-travel/admission.aspx

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!