Reisblogs en blogs van reizigers

ReisblogsReizigers willen hun ervaringen en belevenissen graag delen met anderen, waar ook ter wereld. Of ze nou een wereldreis maken of een stedentrip. Of ze nou avontuurlijk met een klein rugzakje door de woestijn trekken, of overnachten in 5-sterrenhotels en luxe resorts. Nederlanders en Vlamingen, fanatieke reizigers als ze zijn, zijn dus overal op internet te vinden, met hun eigen reisblogs, reiswebsites en zelf in elkaar geflanste homepages. Sommige reisblogs zien er zo professioneel uit, dat ze niet onder doen voor een online reismagazine of reistijdschrift.

Hieronder vind je een overzicht van reisblogs en blogs van Nederlandse en Vlaamse reizigers. Heb jij een eigen reisblog en wil je ook worden opgenomen in dit overzicht: geen probleem. Laat het ons weten via het contactformulier. We vragen alleen wel een linkje terug naar de website van de Wereldreizigersclub 😉

Heb je nog geen reisblog, maar wil je er graag één beginnen en je verhalen delen met tienduizenden andere mensen? Dan kun je ook een reisblog beginnen op de site van de Wereldreizigersclub. Lees hier meer over reisbloggen op onze site.

Reizen in Afrika

Exploring Africa
Jeroen en Denise vertrokken eind oktober 2000 voor een halfjaar naar Afrika. Ze namen het vliegtuig naar Kaapstad en trokken vervolgens over land naar Nairobi. De belevenissen zijn op hun site te lezen.

Out to Africa with Ellen and Paul
Foto’s, reisverslagen en videofragmenten van de avonturen die Ellen en Paul in Afrika hebben beleefd. Maak een digitale safaritrip door Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania (Zanzibar), Kenia en Oeganda. Ook met veel reistips en informatie over de nationale parken.

Reizen in Azië

Happy Nomads
Arno en Susanne zijn in september 2004 naar Kathmandu vertrokken. De twee medewerkers van ict-bedrijf hebben niet alleen in Nepal rondgetrokken, maar ook vrijwilligerswerk gedaan en onder meer computerlessen gegeven in een kindertehuis. Op hun site een verslag en foto’s van de reis en het vrijwilligersproject. In september 2005 vertrekken ze een paar maanden naar Argentinië om er te werken en rond te reizen.

Reizen in Europa

Dineke op werk/vakantie
Dineke werkt in de zomer van 2005 een paar maanden als gids in Oppdal, een dorpje middenin Noorwegen met 3000 inwoners en 20.000 schapen. Enerzijds worstelt ze met het zelf een beetje naar haar zin hebben en aarden in het land, terwijl ze aan de andere kant bezig is om groepen Nederlandse toeristen te vertellen dat ze wel weet hoe alles daar in elkaar steekt. Op haar weblog houdt ze haar belevenissen bij.

Island Passions
Cor is helemaal gepassioneerd van eilanden in Europa en heeft er al de nodige bezocht. Op zijn site vind je foto’s en tips over deze eilanden, waaronder de Azoren, de Kanaaleilanden en het Kroatische eilandje Krk in de Adriatische Zee (nee, dat is niet verkeerd gespeld!).

Lies en Teije op Reis
Lies en Teije zijn gek op reizen en willen hun vakantiefoto’s delen met anderen. Op hun site zijn daarom veel foto’s te vinden van plaatsen in Europa, zoals Barcelona, Cyprus, Londen, Schotland, Portugal en Zwitserland. En omdat, zoals ze zelf zeggen “onze vakantiefoto’s lang niet voor iedereen interessant zijn”, ook veel informatie over de landen die ze hebben bezocht.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 maart 2016.

Foto © depositphotos.com/grinvalds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam