Reisblogs wereldreis

2 Discover
Jan en Petra gingen in 2004 backpacken door Peru, een land dat al vele jaren op hun verlanglijstje stond. Dat beviel zo goed, dat ze een jaar later een kijkje gingen nemen aan de andere kant van de wereld, in Thailand. Op hun fraai vormgegeven site zijn de schitterende foto’s te zien en de reisverslagen te lezen die ze aan de reizen hebben overgehouden.

2 Op Reis
Arjan en Mariska hebben de knoop doorgehakt. Op 15 juli 2009 stappen ze op het vliegtuig om gedurende elf maanden lang te gaan reizen over diverse continenten. Een lang gekoesterde droom, waarover ze nagedacht, gedroomd en gepraat hebben en die eindelijk werkelijkheid gaat worden.

All Around The World
Rick en Marieke trekken in juni 2002 voor een anderhalfjaar durend avontuur de wereld in. Dit avontuur brengt ze naar vijf werelddelen, waar ze in contact hopen te treden met andere natuur, cultuur, mensen, dieren, planten maar ook met hunzelf. Alle informatie met betrekking tot de voorbereiding, de reisverslagen en de foto’s kun je op deze site vinden.

Angela’s Fietsdroom
Angela stapt 11 maart 2019 in Eindhoven op haar fiets en hoopt één jaar later in Singapore aan te komen. Ze volgt in in Europa de Limes-route (die de Romeinen ooit gebruikten) en vanaf Turkije de Zijderoute. Op haar blog kun je meer lezen over haar voorbereidingen en belevenissen.

Anton’s Reizen
Anton had al vele jaren een droomwens om naar Patagonië te gaan, maar eind 2003 was het dan zover. Met Baobab reisde hij af naar het zuidelijkste deel van Zuid-Amerika. Op zijn site staan foto’s en een reisverslag, dat eigenlijk ‘een hopeloze poging is om het (prachtige) landschap te beschrijven’. Ook is er een verslag te vinden van een reis door zuidelijk Afrika en er komen er meer bij, van Cuba en andere landen.

Backpackgek
Reisblog van Freek en Claudia, die in september 2011 op wereldreis gingen. Na een jaar reizen genieten ze nu van reizen, wonen en leven in Oslo, Noorwegen. Op hun site vind je alles over hun voorbereidingen, reisverhalen, tips, ervaringen, advies en heel veel inspiratie.

Daarheen en weer terug
Edith zal het huishouden het minste missen en Maarten het slechte weer in Nederland als ze dáárheen gaan, als ze begin september 2004 vertrekken naar Rusland en verder door Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika gaan trekken. Ze hadden al wat verre reizen achter de rug die de reiskoorts definitief had aangewakkerd voor een lánge reis. Maar ze gaan ook weer terug. Een jaar later is Cuba, onder voorbehoud, de laatste bestemming van hun wereldreis.

Eastward!
Reis van Iwe, met blond haar en een rode baard, van Nederland naar Mongolië met zijn Toyota Landcruiser in 2017. Via Rusland reist hij weer terug.

Family Martens
Cees en Petra prijzen zich gelukkig met hun kinderen Joyce en Tommy, die met veel enthousiasme aan hun avontuur zijn begonnen. Sinds augustus 2006 is de familie Martens met hun eigen camper op weg door Noord-Amerika, Centraal-Amerika en Zuid Amerika. Als de camper weer vanuit Argentinië op de boot staat naar Antwerpen, trekken ze verder naar Zuid Afrika en Europa. De twee kinderen krijgen onderweg schoolles, maar leren ook kaartlezen en koken.

Har & Mar op Reis
Mariska en Harald kochten in april 2010 kochten een Toyota Landcruiser, waarmee ze een jaar wilden gaan reizen. Een terreinwagen verbouwd tot camper, zodat ze tijdens de reis niet alleen hun eigen vervoer bij ons hadden, maar ook hun eigen huisje. Inmiddels zijn ze terug van een 12 maanden durende reis door Zuid- en Oost-Afrika en Zuid-Amerika. Op hun website staan de spannende reisverhalen, foto’s en veel praktische informatie.

Ingrid en Bas op Wereldreis
Ja, de wereld is inderdaad rond, ontdekten Ingrid en Bas toen ze in 2003 in een klein jaar de wereld rond reisden. Van Indonesië en Australië vertrokken ze naar Zuid-Amerika. Vooral dat continent was het hoogtepunt, blijkt uit de top-5 van ‘best of the world’ die beiden op hun site hebben gezet, waar ook hun reisverslag en vele tips zijn te vinden.

James’s Travels
In de lente van 2003 gaat James meerdere jaren op wereldreis, geïnspireerd door zijn grote broer die te voet vanuit Nederland naar Spanje is gewandeld. Hij is al druk bezig met de voorbereidingen: hij heeft een baan gevonden om het laatste geld bij elkaar te sparen en hij volgt een cursus Spaans. Op zijn site lees je er alles over.

Jeep CJ World Tour
Arjan en zijn broer Herman praten al jaren over een wereldreis. Niet zomaar een wereldreis van een paar maanden, met het vliegtuig van de ene naar de andere plek, maar met hun Jeeps, zoveel mogelijk rijdend en echt de wereld rond. In mei 2005 vertrokken ze met twee oude Jeeps via Scandinavië naar Rusland en Centraal-Azië. De droom is uiteindelijk via Indonesië naar Australië te varen, maar of dat lukt….

Jut en Jul op Reis
In november 2001 zaten Marieke en Henk – oftewel Jut en Jul – zwaar aan de wijn in hun favoriete Italiaanse restaurant, na te denken over het leven. Henk verraste Marieke eenvoudigweg met de zin: we gaan op wereldreis. Marieke was op slag nuchter en zag haar grote droom in vervulling gaan. In augustus 2003 vertrokken ze voor een wereldreis, die via Zuid-Amerika naar Nieuw Zeeland en Australië voert, en vanuit daar verder naar Azië.

Loes en Paul Reisverhalen
Loes en Paul zijn in september 2002 gestart met hun wereldreis van ongeveer twee jaar. Hun reisdoel: honderd wereldwonderen bezoeken. Hun motto: later is al lang begonnen en vandaag komt nooit meer terug. Onderweg maken ze foto’s en schrijven ze reisverhalen over hun trip, die zo’n beetje door alle continenten voert.

Machweg!
Marlous en Chris zijn in 2014 op wereldreis. Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan op de planning. Hoe de reis wordt ingevuld lees je op hun blog.

Mart & Arie On Tour
“Reizen is je diepste zelf ontmoeten in verwondering. De aarde is je rustbed, het uitspansel je duizendsterrenverblijf”, zo luiden enkele dichtregels van Mart en Arie die ze op hun site zetten voordat ze in september 2003 op wereldreis gingen. Ze hingen hun baan aan de wilgen om in de Trans-Siberië Express te stappen en in vijftien maanden door Azië, Midden-Amerika en Afrika te reizen. Ze hopen dat deze reis ze veel levenservaring en persoonlijke groei brengt die ze in hun dagelijkse leven nooit zullen opdoen.

Mooiste reisimpressies van Roland & Marjolein
Reisverhalen en foto’s van trips naar China, Gambia, Taiwan, Indonesië, Tunesië en de VS (en er volgen nog velen meer).

Olaf & Jolanda Reisverhalen
Eind 1995 maakten Olaf en Jolanda hun eerste grote reis buiten Europa, naar India en Nepal. Sindsdien hebben ze de smaak te pakken gekregen. Een jaar later zijn ze naar Zuid-Oost Azië en Australië getrokken en in 2000 reden ze met een oude bus van Amsterdam naar de Noordkaap. De volgende grote trip staat gepland voor juni 2004: dan gaan ze voor minimaal een jaar op wereldreis.

Onze Droomreis
Een enkeling riep “Waar beginnen jullie in godsnaam aan?”, maar voor Kees en Birgit werd hun droomreis op 28 augustus 2001 toch werkelijkheid. In 16 maanden reizen ze door Azië, Australië, Nieuw Zeeland, de Pacific en Canada. Op de site zijn de reisverslagen te vinden en wordt regelmatig de balans opgemaakt: hoe de financiën, de gezondheid en de relatie er voor staan….

Onze Wereldreis
Laurens en Christina gaan een jaar lang op reis. In 2007 en 2008 bezoeken ze maar liefst vijf continenten, waaronder Azië, Australië, Antarctica en Zuid-Amerika. Een prachtige ervaring, zeggen ze zelf. Veel verhalen en foto’s en zelfs enkele videobeelden houden ze bij op hun reislog.

Onzereis.nl
De datum staat al ver vantevoren in de agenda geprikt: op 1 juni 2001 beginnen Marijne (26) en Marcel (27) met ‘hun reis’. Zij heeft dan net haar studie afgerond, hij heeft dan zijn baan als radioverslaggever opgezegd. Via Turkije, Iran en Pakistan nemen ze de oude ‘hippie trail’ naar India. Reizend in een camper laten ze Nederland een jaar lang achter zich.

Op Reis
Dave en Esther zijn sinds oktober 2002 op wereldreis. Vertrokken uit Istanbul, Turkije, reizen ze overland naar Sydney in Australië. De site staat vol met indrukken, tips, foto’s en belevenissen. Met informatie over de ‘dagelijkse sleur’ als reiziger, maar ook over de eigenaardigheden tijdens het reizen. “Mag ik een dagje vrij, ik moet namelijk een treinkaartje kopen…”, dacht Esther in India.

Op Reis Zonder Vleugels
Patrick en Sabine zijn momenteel nog druk bezig een huurder te vinden voor hun huis. November 2001 staat namelijk in de agenda als de startdatum voor een grote reis over land en water door Azië en Afrika, waarbij het vliegtuig wordt gemeden. De route is nog niet helemaal vastgelegd, maar ze beginnen in ieder geval met een enkeltje Peking en 50.000 gulden op zak.

Pablo Travelling
Pablo is een ervaren reiziger die al heel wat van de wereld heeft gezien. Op zijn homepage staan verslagen en prachtige foto’s die hij tijdens zijn reizen heeft gemaakt. Ga je naar Nepal, India, Namibië, Bostwana, Maleisië, Thailand, Laos of Zuid-Amerika? Op Pablo’s site kun je in ieder geval al een aardig voorproefje krijgen.

Peggy & Frank op Wereldreis
“Het leven speelt zich voornamelijk af in je hoofd. Dus kun je maar beter zorgen dat het van binnen een beetje leuk behangen is!” Met dat motto besloten Peggy en Frank, beiden 28 jaar, even te stoppen met werken en een tijdje wereldreiziger te worden. De periodes dat ze onderweg zijn blijken voor hen de mooiste tijd van het jaar, merkten Peggy en Frank al tijdens eerdere reizen. In september vorig jaar zijn ze voor een lange reis naar Azië vertrokken.

Peter en Margo op Wereldreis
Margo heeft het reizen niet van huis uit meegekregen. Eens in het jaar ging ze met haar ouders op vakantie in een gehuurd huisje. Peter heeft vele jaren als jongetje met zijn ouders op een vast zimmer-frei adres in Oostenrijk doorgebracht. Toen ze elkaar leerden kennen, besloten ze het verder van huis te zoeken. In augustus 2005 zijn ze vertrokken voor een wereldreis van een jaar, waarbij ze Azië, Australië en Nieuw-Zeeland zullen aandoen.

Reisfanaten
Voor Bart en Veerle uit het Belgische Gent is reizen een van hun grootste hobby’s. Ze delen dezelfde passie voor Azië en rondreizen, gaan graag skiën en proberen zo vaak mogelijk samen te fietsen. Op hun site hebben de reisfanaten een flinke brok reisverslagen en foto’s geplaatst van rondreizen in Azië, fietsvakanties en skivakanties. Ook zijn er recepten te vinden uit de landen waar ze op vakantie zijn geweest.

Reisverslagen Lia en Martijn
Grote collectie reisverhalen, inclusief vele fascinerende foto’s, van meer dan 20 trips naar landen in Azië, Afrika, het Midden Oosten, Amerika en Europa.

Reiswijsneuzen
Blog van Bart en Manon die in 2013 hun onvergetelijke wereldreis maakten.

Robert & Medy Wereldreis
Robert en Medy hebben achttien maanden rondgereisd in Azië en Afrika. Door eerdere reizen hadden ze al de smaak te pakken gekregen, maar ze wilden ook een uitdaging aangaan. Konden ze het redden zonder luxe auto, afwasmachine en afhaaleten? Op hun site lees je of ze daarin zijn geslaagd, en ben je meteen ook op de hoogte van de nieuwste reisplannen van deze inmiddels fervente reizigers.

Rond de Wereld in 8 Jaar
Casper is een échte globetrotter. Ik 2003 is hij met een rugzak door Scandinavië, Rusland en Azië gesjeesd en in 2004 en 2005 is hij met een kampeerauto van Nederland naar Bangladesh gereden – en terug. Vanaf de zomer van 2006 staat zijn volgende grote reis op stapel. Met een zelfgemaakte vrachtwagen gaat hij via alle continenten de wereld rond, een trip die zo’n acht jaar gaat duren.

Rugzakreis.nl
Rob en Jacqueline leerden elkaar kennen tijdens een survivalvakantie in Slovenië, en die trip smaakte naar meer. Ze zegden hun banen op en verkochten hun huis om op wereldreis te kunnen. In september 2003 beginnen ze in China en Tibet en zakken zo af naar Nepal, India, Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland. Vervolgens vliegen ze naar Equador om de Galapagos-eilanden, Peru en Bolivia te verkennen.

Travel The Globe
Het verlangen te vertrekken zat al drie jaar in de gedachten van Line en Dave uit Antwerpen. In augustus 2007 is het eindelijk zover: na heel wat plannen en sparen vertrekken ze voor een wereldreis van drie jaar. De kinderwens is even uitgesteld, het weinige (materiële) dat ze hebben laten ze achter en ze gaan op avontuur. De belevenissen op zo’n lange reis zullen alleszins veel intenser zijn en de voldoening achteraf eens zo groot!, zeggen ze op hun website.

Travel Junkies Leo & Rosalie
Leo en Rosalie hebben al heel wat van de wereld gezien en zijn sindsdien aan het reizen verslaafd geraakt. De ‘traveljunkies’ zijn daardoor nu druk bezig met de voorbereidingen van een wereldreis. In september 2001 vertrekken ze, voor maximaal een jaar. Op hun site zijn al de verslagen te vinden van de eerder gemaakte vakantiereizen naar Verenigde Staten, Thailand, China, India en Nepal.

Travel Pleasure
Alma en Jan de Roo hebben samen al meer dan 65 landen bezocht in vijf continenten, soms georganiseerd en soms op eigen houtje. Op hun site staat een groot aantal foto’s die zij tijdens hun reizen hebben gemaakt. Hun grootste reiswens is nu om naar Antarctica te gaan.

Travel the Globe
Bij de Belgische Kristine heeft het reizen altijd in het bloed gezeten. Na enkele safarireizen in Afrika laaide de passie voor het reizen pas echt op toen ze Antarctica bezocht. Om al het moois van haar reizen met anderen te delen, werd haar site geboren. Het is een bloemlezing uit haar reizigersbestaan. Sommige landen meer uitgediept dan andere, met meer informatie, reisverslagen en foto’s.

Travels and Tales
‘Het was zo’n dag als deze dat Marco Polo naar China vertrok. Wat zijn jouw plannen voor vandaag?’ Zo verwelkomen Annet en Lode bezoekers op hun reissite, waar meteen duidelijk is door wie zij op hun reizen zijn geïnspireerd. Op hun site zijn verhalen en foto’s te vinden van reizen naar Thailand, China, Tibet, Noord-India en Centraal-Azië.

Trotters
Halverwege 2003 begon er bij Anouk en Marcel iets te knagen. De hele week werken van negen tot vijf en ‘s avonds uitgeteld op de bank neerploffen, was dat nu alles? Na enkele korte reizen zijn ze definitief besmet geraakt en in maart 2004 gaan ze dan ook anderhalf jaar over de aardbol zwerven, naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Anderhalf jaar andere culturen opsnuiven en anderhalf jaar niet in het Nederlandse stramien lopen.

Twee Reizigers
Bert en Janneke zijn beide 55+ en verzot op reizen. Vooral voor het ontdekken van andere culturen, het ontmoeten van vele mensen uit verre landen, het opsnuiven van exotische luchtjes in exotische landen en het proeven van de vele bijzondere gerechten. Na elk jaar een ander land te hebben ontdekt, hebben ze in 2002 en 2003 in 345 dagen rond de wereld gereisd. Met hun reisverslagen en foto’s hopen ze ook iets oudere mensen enthousiast te maken het avontuur tegemoet te gaan.

Veer Online
Ronald heeft al heel wat afgereisd en zijn foto’s en reisverslagen op internet gezet. Op zijn site staan bijna drieduizend foto’s van vakanties, rondreizen, wintersportreizen en stedentrips van bijna veertig landen. Met de vakantiefoto’s kun je wegzwijmelen voor je volgende reis.

Wereldreis van Jackie Turbo
“Het is zondagavond 25 maart 2001. De zomertijd is ingegaan en vanavond is het volle maan. Ik sta in de keuken in het mooiste appartement op de Kop van Zuid en ineens weet ik het antwoord op mijn vraag: IK GA OP REIS !!!” Een half jaar later heeft Jackie Turbo (aka Jacqueline) haar rugzak ingepakt en is ze het vliegtuig ingestapt. De eerste halte is India en de laatste… Paaseiland misschien?

Wereldrondreis
Martin was na zijn stages in Curacao en Zuid-Afrika vastbesloten een wereldreis te maken. Van mei tot en met december 2006 is hij op reis geweest naar Zuid-Amerika, Oost-Europa en Zuidoost-Azië. Het werd een reis om nooit te vergeten.

Wij Reizen
Alles wat Jeroen en Angelique tijdens hun reizen hebben opgeschreven en geschoten, hebben ze verzameld op deze site. Kleinere reizen zoals een wandeltocht in Engeland, maar ook ‘The Big One’, een wereldreis die hen via zeventig verhalen en ruim 400 foto’s door Azië, Australië en Spanje voerde.

Wij Zijn Weg
Patrick en Greet gaan in mei 2009 voor maar liefst acht jaar de wereld rondrijden met hun 4×4 truck. Vanuit België rijden ze via de Balkan en Turkije helemaal naar Singapore. Door enkele verschepingen willen ze daarna ook Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika doorkruisen.

Worldtrip
Addy en Nikki, net getrouwd en al vier jaar wonend in een huisje in Rijswijk, kregen het reisvirus te pakken in het dorpje Hatupale in Sri Lanka. Daar ontmoetten ze een Australisch stel dat al drie jaar aan het reizen was. Ze waren jaloers…. eenmaal terug in Nederland pakten ze het dagelijkse leven weer op met de gedachte “Is dit het nou?”. Begin juli 2003 volgden ze het voorbeeld van de Australiërs, en reisden naar Azië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika.

World Trip Anita & Henk
Anita is al een derde van haar leven weg van huis geweest, studerend, werkend of reizend in het buitenland. Met een wereldreis hoopt ze uiteindelijk ‘haar eigen plek’ te vinden. Henk wilde altijd al lang op reis, en zag de tijd rijp de stoute schoenen aan te trekken. In 2005 en 2006 reisde het Pools-Nederlandse koppel richting Azië, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Zwerven over de Wereld
Al jaren zwerven Marc en Anja tijdens hun vakanties, maar nu gaan ze echt ‘zwerven over de wereld’. In januari 2004 zijn ze begonnen met hun wereldreis, via de Trans-Siberië Express, China, Cambodja, Laos, Vietnam, Myanmar en Nepal. In Thailand beslissen ze of ze doorgaan naar Australië en Nieuw-Zeeland of naar Zuid-Amerika. Of misschien doen ze het wel allebei. Op hun site lees je welke richting ze uiteindelijk op zullen gaan.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 juli 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam