Reisfotografie

Hieronder staat een selectie van websites over reizen en fotografie, van amateurfotografen en professionele fotografen.

Alex Sievers Photography
Alex Sievers is gespecialiseerd in reisfotografie. Op zijn website vind je een deel van zijn prachtige collectie foto’s van bestemmingen over de hele wereld, waaronder Portugal, Spanje, de Verenigde Staten, Birma, China, Malawi, Namibië, Zuid-Afrika en Australië.

All Around The World
Rick en Marieke trekken in juni 2002 voor een anderhalfjaar durend avontuur de wereld in. Alle informatie met betrekking tot de voorbereiding en de reisverslagen kun je op deze site vinden. Maar Rick is ook amateurfotograaf en heeft op zijn site al talloze natuurfoto’s staan die hij heeft gemaakt tijdens reizen in Noord- en Latijns-Amerika en Afrika.

Hans Hendriksen Travel Photography
Hans Hendriksen is aan reizen verslaafd sinds hij op zijn 15e zijn eerste tripje naar Mallorca maakte. Sinds 1991 legt hij datgene wat hij ziet tijdens zijn reizen vast met een professionele camera. Vrijwel elk jaar reist hij naar een bestemming in Afrika, Azië, Europa of Latijns-Amerika en komt terug met natuurimpressies en zeer fraaie foto’s van het dagelijks leven. Op zijn site zijn de foto’s te bewonderen in 19 landengalerijen.

Reizen in Beeld
Fotografie is voor Drès steeds meer een hobby geworden, en dat kan hij makkelijk combineren met reizen. Samen met zijn partner zit hij in het onderwijs en “heeft dus over vrije tijd niet te klagen”. In zijn eerste reisjaren maakte hij altijd fotoalbums van zijn reizen, maar door de digitale jaren heen is hij steeds meer met internet gaan doen. Na wat knutselwerk aan eerdere sites heeft hij nu z’n mooiste foto’s bij elkaar gezet, van reizen in Europa, Afrika, Australië en Noord-Amerika.

World Picture Service
Frank heeft de laatste veertig jaar met auto, fiets en openbaar vervoer in honderd landen gereisd. In die tijd heeft hij zijn kennis over niet-westerse samenlevingen vergroot, bestaande vooroordelen weggenomen en tolerantie bewerkstelligd. Hij deelt zijn ervaringen door het geven van lezingen en met een indrukwekkende collectie van meer dan 25.000 dia’s van mensen, dieren, landschappen en festivals uit diverse niet-westerse culturen.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 maart 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam