Waarom verantwoord wedden belangrijk is

Verantwoord weddenRecent verscheen er een krantenartikel over een Amerikaanse non die jarenlang geld heeft verduisterd om te haar gokverslaving te kunnen betalen. Wedden is een leuk tijdverdrijf en zou altijd zo gezien moeten worden. Helaas kan online wedden een grote invloed hebben op je leven en je gezondheid. Daarom is verantwoord wedden zo belangrijk, om het wedden leuk te houden.

In dit artikel bespreken we waarom verantwoord wedden zo belangrijk is en geven we je wat tips om verstandiger te gokken. We willen wedden niet afraden, het kan namelijk heel erg leuk zijn, maar zorg ervoor dat het je leven niet beheerst.

Wat is verantwoord wedden?

Verantwoord wedden, in het Engels ook wel responsible gambling genoemd, heeft als doel om wedden als een spel te houden. Als je verantwoord speelt, hou je rekening met de risico’s van wedden. Om je te helpen hebben veel online casino’s en bookmakers een verantwoord spelen-beleid.

Verantwoord wedden betekenis

Veel mensen denken dat verslaafd raken aan wedden een ver-van-mijn-bed-show is. Toch kan iedereen verslaafd raken aan wedden. Daarom is het zo belangrijk om bewust te spelen.

Doen kansspelaanbieders mee aan verantwoord wedden?

Online kansspelaanbieders doen zeker mee aan het promoten van verantwoord wedden. Het is onder de nieuwe Nederlandse Wet Kansspelen op Afstand zelfs verplicht dat kansspelaanbieders in Nederland verslavingspreventie aanbieden. Zo zorgen ze ervoor dat wedden voor het plezier en de ontspanning is.

Verantwoord wedden tips

Dit is ook het geval bij deze website waar je gebruik kunt maken van voetbalwedden. Onderaan de pagina vind je een vak met ‘verantwoord spelen’. Je kunt klikken op de logo’s om naar de website van de betreffende organisatie te gaan met meer informatie over verantwoord wedden.

Tips om verantwoord te wedden

We willen je graag een aantal tips meegeven zodat je zorgeloos kunt wedden op je favoriete wedstrijden. Wedden is namelijk een spannend en aangenaam tijdverdrijf, en we zien graag dat je geniet van het wedden.

 • Betaal eerst je rekeningen voordat je begint met wedden.
 • Bepaal voordat je gaat wedden hoe lang je gaat wedden en hoeveel geld je wilt besteden.
 • Hou er rekening mee dat de kans op verlies altijd groter is dan de kans op winst.
 • Weet wanneer je moet stoppen, stop als je winst hebt.
 • Stel een verliesgrens in, zodat je niet te veel geld kunt verliezen.
 • Neem af en toe een pauze.
 • Laat je dagelijkse leven, werk of studie er niet onder lijden.
 • Hou bij hoeveel je uitgeeft.
 • Wed niet onder invloed van alcohol of drugs, maar blijf helder.
 • Speel altijd met eigen geld, leen geen geld om te wedden.
 • Wed niet als je erg emotioneel, boos, verdrietig of verveeld bent. Zo kun je het beste nadenken.
 • De belangrijkste tip: heb plezier! Wedden is een leuk spel.

Laat je niet afschrikken door dit artikel, maar gebruik het om verantwoord te kunnen wedden. Dat is dé manier om wedden als een leuk tijdverdrijf te houden, zonder dat het schade brengt aan je dagelijks leven. Gebruik de tips en geniet van het wedden, we wensen je veel speelplezier!

Voor het laatst bijgewerkt op 24 juni 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over verantwoord wedden, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © VladyslaV Travel photo/Shutterstock.com; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam