Alleen op single reis? Best een goed idee

Voor veel mensen is het niet de eerste gedachte die ze hebben bij het maken van een reis of op vakantie gaan. Met een groep mensen die elkaar niet kennen afreizen naar een bestemming. Dat is wat een single reis inhoudt. In je eentje het avontuur aangaan samen met een grote groep mensen vreemden. Natuurlijk kan dit een vreemd of ongemakkelijk idee zijn, maar het boeken van een single reis heeft verschillende voordelen.

Ontmoeten van nieuwe mensen

Als je op single reis gaat, ben je verzekerd dat je nieuwe contacten gaat leggen en mensen gaat leren kennen. Doordat je allemaal in hetzelfde schuitje zit zijn contacten snel gelegd en bouw je al snel vriendschappen met elkaar op. Omdat je tijdens een single reis binnen een korte periode veel tijd met elkaar doorbrengt, leer je elkaar ook goed kennen; misschien wel beter dan sommige van je huidige vrienden.

Vinden van een relatie

Naast het maken van vrienden en de leuke sociale contacten tijdens een single reis, kan een dergelijke reis er ook voor zorgen dat je er een (vakantie)liefde aan over houdt. Veel aanbieders van single reizen geven aan dat de reis zelf niet gericht is op het vinden van liefde, maar dat het wel regelmatig gebeurd dat mensen verliefd worden tijdens een reis. De meeste mensen die een dergelijke reis boeken zijn single.

Verbreed je wereld

Reizen verbreedt je wereld. Dat komt voornamelijk door contact met andere culturen, klimaten, gewoontes en levensovertuigingen. Maar ook het contact met andere mensen die je van te voren niet kent kan er voor zorgen dat je een bredere horizon krijgt. Een single reis kan je op deze manier tot inzichten brengen of je beeld over de wereld veranderen.

Helemaal jezelf kunnen zijn en jezelf leren kennen

Omdat je je medereizigers op het begin niet kent, kun je helemaal jezelf zijn. Bij het reizen met bekenden gedraag je je automatisch naar een verwachtingspatroon van de groep. Tijdens een single reis heeft niemand een verwachtingspatroon en kun je dus helemaal jezelf zijn. Over het algemeen zijn mensen die een single reis ondernemen ruimdenkend en open ingesteld.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over alleen op single reis, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/ViewApart; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam