Budget wereldreis met een CRV

Wie droomt er niet van het maken van een wereldreis? Voor velen lijkt dit niet tot de mogelijkheden te behoren want wat doe je met je baan? Om nog maar te zwijgen over de kosten en alle voorbereidingen die er bij komen kijken. Een ding is zeker: reizen kost wat, maar het verrijkt je ook.

Hoe duur je een wereldreis maakt is natuurlijk vooral afhankelijk van je wensen en de comforteisen die je eraan stelt. Hier volgen enkele tips om de kosten voor een trip around the globe zoveel mogelijk te beperken. Wat te denken van reizen met een betrouwbare auto als de Honda CRV bijvoorbeeld, wat al gauw een stuk voordeliger is dan dure vliegtickets of reizen per trein. Bovendien geeft reizen met de auto je de vrijheid om te gaan waar je wilt én om van een eventuele planning af te wijken als je onderweg nieuwe reisideeën krijgt.

Couchsurfen

Een ware trend als het gaat om low-budget reizen. Couchsurfen komt er in het kort op neer dat je op privé-adressen verblijft tijdens je reis en hiermee aanzienlijke kosten bespaart. De gasten die je een bed and breakfast kunnen bieden zijn vaak mensen die een rijk reisverleden hebben of graag in contact komen met andere reizigers. De website www.couchsurfing.com biedt geïnteresseerden de gelegenheid om rondom dit onderwerp met elkaar in contact te komen. Met name in dure landen kun je flink op de uitgaven besparen als je kiest voor couchsurfen in plaats van prijzige hotels.

Kies voor het noodzakelijke

Het lijkt zo simpel, maar al te vaak nemen reizigers spullen mee die eigenlijk niet nodig zijn. Het bespaart je geld én bagageruimte in je voertuig. Zo hou je ook nog ruimte over voor souvenirs. Op locatie kun je benodigdheden vaak ook nog goedkoper krijgen. Lichter reizen scheelt je ook nog eens in het brandstofverbruik.

Do’s en don’ts voor op locatie

In toeristencentra zijn de eetgelegenheden vaak een stuk duurder dan wanneer je een paar straten verderop gaat kijken. Daarnaast bieden lokale restaurants vaak een interessanter budget en krijg je de kans om de inheemse keuken te proeven. In veel landen kun je daarnaast prima onderhandelen over bijna alles waar een prijskaartje aan vast zit.

Verder zijn er georganiseerde manieren om een stad te verkennen, maar deze hop-on hop-off tours zijn vaak erg prijzig. Beter koop je een stadskaart en ga je zelf op onderzoek uit. Ben je op reis met een veilige auto zoals de Honda Accord bijvoorbeeld, dan kun je op vertrouwde en comfortabele wijze de omgeving ontdekken.

Voorafgaand aan de reis kun je natuurlijk zelf ook al het nodig speurwerk doen, zodat je op locatie precies weet wat je wilt bezichtigen, waar je het kunt vinden en wat het gaat kosten. Tot slot zal het je niet vreemd vinden dat bellen in het buitenland torenhoge kosten met zich mee kan brengen. Kies daarom voor bellen via bijvoorbeeld Skype in een lokaal internetcafé.

Met deze budgettips kun je al gauw een flink bedrag besparen op je wereldreis. Zorg er daarnaast vooral voor dat je ziet en geniet. De ervaringen zijn onbetaalbaar!

Voor het laatst bijgewerkt op 30 juni 2013. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een budget wereldreis met een CRV, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam