De mooiste uitstapjes vanuit de Turkse Rivièra

MarmarisMet zijn perfecte zon, schone stranden, ultra luxe resorts, natuur en geschiedenis is de Turkse Rivièra het mooiste deel van de Middellandse Zeekust. Meestal wordt deze benaming gegeven voor de kuststrook vanaf Marmaris tot voorbij Alanya. Dit zijn de mooiste uitstapjes die je vanuit de Turkse Rivièra kunt maken.

De majestueuze bergen van Marmaris

Het platteland rondom Marmaris is adembenemend mooi en is een bezoek meer dan waard. De imposante bergen van Marmaris torenen hoog boven de stad uit. Op de berg zijn verschillende pittoreske dorpjes te vinden waar je heerlijk authentiek Turks kunt eten. De meeste honing die in Turkije wordt geconsumeerd is afkomstig van de geurige bloemen die groeien op de bergen van Marmaris.

Op de top heb je een schitterend uitzicht over de stad en baai, hier kun je genieten van een mooie zonsondergang. Boek een jeepsafari of huur een scooter om op de top de komen. Je kunt ook een wandeling door de bergen maken. Er is een wandelpad dat je leidt door dennenbossen met wilde dieren. Aan het begin van het pad kun je een gratis wandelkaart ophalen.

De archeologische plaats Efeze

EfezeEfeze (Latijn: Ephesus) is het belangrijkste archeologische gebied van Turkije. In de oudheid was Efeze een grote haven- en handelsstad aan de westkust. In de Romeinse periode was Efeze, na Rome, de grootste stad van het Romeinse rijk. In de eerste eeuw voor Christus had Efeze meer dan 250.000 inwoners, en was het de tweede grootste stad van de wereld. Hier leefden inheemse nederzettingen rondom de Aziatische vruchtbaarheidsgodin Artemis van Efeze.

Het meest bekende gebouw van Efeze is de marmeren tempel van Artemis, wat een van de zeven wereldwonderen der oudheid is. Het kolossale bouwwerk werd voltooid rond 550 voor Christus en is een van de grootste tempels ooit gebouwd in de wereld. Het werd ondersteund door honderd pilaren van 18 meter hoog. De ruïnes zijn opmerkelijk goed bewaard gebleven, waardoor het een populaire toeristische bestemming in Turkije is. Efeze kun je makkelijk vanuit de badplaats Kusadasi bezoeken met een georganiseerde tour.

Warmwaterbron in Pamukkale

PamukkaleOp drie uur afstand van Efeze ligt Pamukkale, het bekendste natuurlijke warmwaterbad van Turkije. Het is een welkome, rustgevende onderbreking van je vakantie in Turkije. Pamukkale is Turks voor ‘kasteel van katoen’, door de dikke kalkstenen terrassen met warm water heeft het hier veel van weg.

De terrassen zijn ontstaan door neerslaand kalk in het warme water (35°C). Men zegt dat het bronwater een helende werking heeft voor de spieren en zenuwen. Pamukkale is een toeristische plaats en is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 augustus 2013. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de mooiste uitstapjes vanuit de Turkse Rivièra, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam